Thuis in uw branche

SRA-Corona Barometer: fors meer vraag naar prognoses en tussentijdse cijfers

  • Publicatiedatum: 19-10-2020
Corona barometer

Ondernemers willen graag meer inzicht in hun bedrijf en de nabije toekomst. De vraag naar prognoses is fors toegenomen (plus 49%). Hetzelfde geldt ook voor de vraag naar tussentijdse cijfers.

Dit blijkt uit de SRA-Corona Barometer die op 13 oktober, vlak voor de bekendmaking van de gedeeltelijke lockdown, onder de SRA-leden is uitgezet. Deze barometer vergelijkt de resultaten met de barometer van 9 juni. 

Sentiment gekelderd

Het sentiment van klanten van SRA-kantoren is behoorlijk gekelderd. Slechts 5% van de ondernemers is positief gestemd versus 29% in de vorige Corona Barometer van 9 juni. Desondanks vallen de financiële verwachtingen voor de komende maanden relatief mee. 8% heeft in de komende drie maanden krediet nodig, zo is de inschatting van SRA-kantoren onder hun klanten, 7% krijgt liquiditeitsproblemen en voor 2% wordt een faillissement verwacht. 

Welke steunmaatregelen?

Van alle steunmaatregelen is vooral gebruikgemaakt van uitstel van belasting (17%) en de NOW-maatregel. Voor 16% van de klanten is NOW 1.0 en 2.0 aangevraagd en voor bijna 9% NOW 3.0. De NOW 3.0 kan per 1 oktober worden aangevraagd.


Bekijk de resultaten van de SRA-Corona Barometer

 

Wat betekent de uitbraak van het Coronavirus voor uw kantoor en uw klant? In ons uitgebreide Dossier Corona hebben we de belangrijkste informatie helder op een rij gezet.