Thuis in uw branche

SRA-Corona Barometer: fors meer vraag naar prognoses en tussentijdse cijfers

  • Publicatiedatum: 19-10-2020
Corona barometer

Ondernemers willen graag meer inzicht in hun bedrijf en de nabije toekomst. De vraag naar prognoses is fors toegenomen (plus 49%). Hetzelfde geldt ook voor de vraag naar tussentijdse cijfers.

Dit blijkt uit de SRA-Corona Barometer die op 13 oktober, vlak voor de bekendmaking van de gedeeltelijke lockdown, onder de SRA-leden is uitgezet. Deze barometer vergelijkt de resultaten met de barometer van 9 juni. 

Sentiment gekelderd

Het sentiment van klanten van SRA-kantoren is behoorlijk gekelderd. Slechts 5% van de ondernemers is positief gestemd versus 29% in de vorige Corona Barometer van 9 juni. Desondanks vallen de financiële verwachtingen voor de komende maanden relatief mee. 8% heeft in de komende drie maanden krediet nodig, zo is de inschatting van SRA-kantoren onder hun klanten, 7% krijgt liquiditeitsproblemen en voor 2% wordt een faillissement verwacht. 

Welke steunmaatregelen?

Van alle steunmaatregelen is vooral gebruikgemaakt van uitstel van belasting (17%) en de NOW-maatregel. Voor 16% van de klanten is NOW 1.0 en 2.0 aangevraagd en voor bijna 9% NOW 3.0. De NOW 3.0 kan per 1 oktober worden aangevraagd.


Bekijk de resultaten van de SRA-Corona Barometer

 

Wat betekent de uitbraak van het Coronavirus voor uw kantoor en uw klant? In ons uitgebreide Dossier Corona hebben we de belangrijkste informatie helder op een rij gezet.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren