Thuis in uw branche

Staatssecretaris vraagt SRA mee te denken over nieuwe concernregeling

  • Publicatiedatum: 10-1-2019

Door recente ontwikkelingen in de rechtspraak staat de fiscale eenheid in de vennootschapsbelasting onder druk. De Staatssecretaris van Financiën wil onderzoeken hoe een robuuste, uitvoerbare en toekomstbestendige nieuwe concernregeling er uit zou moeten zien. SRA is gevraagd mee te denken.

De onderzoekstraject naar de nieuwe concernregeling in de vennootschapsbelasting ter opvolging van de huidige fiscale-eenheidsregeling, begint met een startbijeenkomst half februari. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, belangenorganisaties en de wetenschap worden betrokken in het onderzoekstraject. Zij worden uitgenodigd een pitch van ongeveer vijf minuten te houden over die nieuwe concernregeling. Namens SRA zijn Ruud van den Dool, Jan Zweekhorst en Bart van Mechelen betrokken.
 
SRA is gevraagd in haar pitch en eventuele position paper aandacht te besteden aan nut en noodzaak van een concernregeling. Daarnaast wil de Staatssecretaris input voor de tekentafel. Daarom is SRA ook gevraagd aan te geven waar het Ministerie van Financiën zich op moet richten bij het ontwerpen van een nieuwe concernregeling.