Thuis in uw branche

Tijdelijke bijstand zzp’er? Doe de Tozo-check!

  • Publicatiedatum: 2-4-2020
Checklist

Bent u als ondernemer of zzp’er sterk in inkomen achteruitgegaan door het coronavirus, dan heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming via de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo). Of u hier recht op heeft, kunt u makkelijk te weten komen via de Tozo-check.

Tozo

De tegemoetkoming volgens de Tozo bestaat uit een tijdelijke inkomensaanvulling voor maximaal drie maanden tot het sociaal minimum. Daarnaast kunt u een lening afsluiten voor bedrijfskapitaal, bij een acuut liquiditeitsprobleem.

Tozo-check

De check treft u aan op krijgiktozo.nl. De check betreft een aantal ja/nee vragen. Na invulling ervan weet u of u al dan niet recht heeft op de tegemoetkomingen van de Tozo. Zo ja, dan kunt u door het invullen van uw postcode de Tozo aanvragen via uw gemeente.

Ja/nee vragen

De gestelde vragen zijn duidelijk en spreken veelal voor zich. Allereerst wordt gecheckt of u inderdaad onder het bestaansminimum terecht zult komen of al bent gekomen, en of er liquiditeitsproblemen zijn. Daarna volgen vragen over onder meer uw leeftijd – minimaal 18 jaar – , de vestigingsplaats van uw bedrijf en het aantal gewerkte uren in het bedrijf.

Heeft u vragen over de Tozo-regeling of Tozo-check, neem dan contact met ons op.

Wat betekent de uitbraak van het Coronavirus voor uw kantoor en uw klant? In ons Dossier Corona hebben we de belangrijkste informatie helder op een rij gezet.