Thuis in uw branche

Trakstar en het SRA-Loopbaanmodel: een krachtige combinatie

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 13-9-2021
Linda van Dijk en Dries Vinke
Linda van Dijk en Dries Vinke

Weten medewerkers exact wat ervan ze wordt verwacht en hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen? Human performance management gaat verder dan een aantal periodieke functioneringsgesprekken gevolgd door de traditionele beoordeling.

Linda van Dijk, hr-adviseur bij SRA: "Momenteel is ook de accountancy volop in beweging. Daar komt bij dat het succes van een accountantsorganisatie vooral afhangt van de personele invulling. Gekwalificeerde medewerkers behouden en in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt nieuwe collega’s aantrekken, vormen voor menig kantoor een uitdaging. Daarnaast verlangen medewerkers voldoende mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen."

In een voortdurende veranderende omgeving moeten accountantskantoren voortvarend inspelen op externe ontwikkelingen. Dat is onlosmakelijk verbonden met interne factoren als een modern personeelsbeleid, waarbij taken en verantwoordelijkheden van de medewerkers duidelijk zijn beschreven. "Die weten wat ervan ze wordt verwacht en welke kansen zij krijgen om zich verder te ontwikkelen", benadrukt Van Dijk.

"Om de accountantskantoren daarbij te ondersteunen, hebben wij het SRA-Loopbaanmodel ontwikkeld. Dat is een integraal hrm-model dat bij al ruim 160 kantoren is geïmplementeerd. Het bestaat uit functiebeschrijvingen, beoordelingsprofielen en gespreksformulieren en kan gemakkelijk worden aangepast aan de specifieke wensen en omstandigheden van een kantoor. Daarnaast hebben we carrièrepaden en resultaatgebieden beschreven en hebben we de POP-systematiek vastgelegd", vervolgt ze. "Met een POP, een persoonlijk ontwikkelingsplan, kun je de organisatiedoelen van de werkgever en de ambities van de werknemer op elkaar afstemmen."

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur augustus 2021

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur