Thuis in uw branche

Van paard en wagen tot techno-optimist

De juiste mindset voor succes

  • Publicatiedatum: 24-7-2018

Van multimiljonair, technologie-optimisten, paard en wagen in New York tot aan een nieuw schildersconcept. Het is spreker Ronnie Overgoor die u op de Kleine Kantorendag op 4 september in sneltreinvaart en op een cabarateske wijze meeneemt in zijn ervaringen en kennis. Een uurtje mee in de achtbaan. Wee uw gebeente als u de volgende morgen weer met uw gebruikelijke koffie achter uw bureau zit en er niets mee doet. “Over tien jaar zien we elkaar weer en dan is de wereld gru-we-lijk veranderd.”

Ronnie VergoorZelfspot, daar houdt Overgoor, directeur van 7 Ditches TV, online videokanaal voor zakelijk Nederland, wel van. Eerst miljonair, nu een eenpitter en spreker, schertst hij. In de gouden tijden van de internethausse had Overgoor met een zakenpartner een internetbedrijf. Het ging goed. Op papier internetmiljonair, spatte de internetzeepbel in 2000 uiteen. "Waar we eerst alleen klanten met een budget van boven de ton aannamen – dat heet arrogantie – gaven we elkaar anderhalf jaar later een highfive als we een klusje van € 5.000 hadden gescoord. Zo snel ging het." Wijze les: heb uw kleine klanten lief.

Te veel leaseauto’s

Het was jong enthousiasme, onwetendheid en natuurlijk "het rauwe" van de internetzeepbel die werd doorgeprikt, die de zakenpartners de kop kostte. Te veel feesten, te veel personeel, te veel leaseauto’s, "we hadden nog nooit van liquiditeitsprognose en cashflow gehoord". Wijze les: "Maak van je vaste kosten niet een keiharde strakke lijn, ik heb het meegemaakt, als de omzet langer daalt, gaat het knellen. Je hoort vaak dat ondernemers trots zijn op het aantal werknemers, daar ben ik voorzichtiger in geworden. Zorg voor een flexibel platform", zegt Overgoor. Uiteindelijk werd wat er van het bedrijf over was, verkocht en speelde hij quitte.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur juni 2018

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren