Thuis in uw branche

Vijf jaar AVG-wetgeving

  • Publicatiedatum: 25-5-2023
AVG SRA

Vandaag, 25 mei 2023, is het exact vijf jaar geleden dat de AVG-wetgeving in werking is getreden. Deze wetgeving heeft voor u als accountantskantoor (en voor uw klanten en leveranciers) behoorlijk wat voeten in de aarde gehad. U moet sinds die tijd voldoen aan flink wat extra wet- en regelgeving. En het gaat helaas ook nogal eens mis gezien het aantal datalekken, op zowel kleine als grote schaal.

Actueler dan ooit

De AVG-wetgeving is na die vijf jaar actueler dan ooit. Digitalisering en verwerking van gegevens speelt een steeds grotere rol. Daarbij dient u zorgvuldig te werk te gaan. Belangrijk is dat alle medewerkers op uw kantoor zich hier van bewust zijn en alle voorschriften naleven. Hoe voorkomt u dat er geen fouten worden gemaakt, dat een ieder zich steeds bewust is van de AVG-wetgeving? Eerlijk is eerlijk: dat is bijzonder lastig. Herhaling van protocollen en controle op naleving is dan ook geen overbodige luxe.

Bent u AVG-compliant?

Weet u nog waar u allemaal aan moet voldoen? Heeft u alle rechten en plichten richting uw klanten, leveranciers en personeel nog steeds goed geborgd? Weet u wat u moet vastleggen en wat u moet bewaren? En weten uw medewerkers dit?

Snel inzicht

Met de SRA AVG-Quickscan krijgt u direct inzicht in de huidige stand van zaken op uw kantoor. Wij scannen uw kantoor op alle vereisten die gesteld worden in de AVG-wetgeving. We checken met u uw privacybeleid, register van verwerkingen, register van incidenten, basisbeveiligingsmaatregelen, aanwezigheid van verwerkingsovereenkomsten, awareness onder uw medewerkers en rechten van betrokkenen. U ontvangt van ons vervolgens een actielijst met verbeterpunten waar u direct mee aan de slag kunt.

Meer weten?

Bekijk meer informatie of maak direct een afspraak. Vragen? Neem contact op met Tony van Oorschot, Informatiemanager.

Tony van Oorschot 

Tony van Oorschot
Informatiemanager
E tvanoorschot@sra.nl
T 030 656 60 60

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren