Thuis in uw branche

Wie zijn de winnaars van morgen?

Succesfactoren educatie en HRM

  • Publicatiedatum: 3-4-2018

Educatie en HRM, twee succesfactoren die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Kunt u deze op een goede manier integreren in uw organisatie, dan bent u de winnaar van morgen. Dat is de overtuiging van Corjan Aalbregt (hoofd Educatie) en Theo Reuters (hoofd HRM) van SRA. Máár, dan wel van bulk naar maatwerk.

Theo Reuters Corjan AalbrechtEen goede visie als het gaat om de samensmelting van HRM en opleidingen, dat zouden Aalbregt en Reuters graag bij alle kantoren zien. Aalbregt: "Van ad hoc-opleidingen naar een visie over wat digitalisering, strengere eisen voor accountskantoren en personeelskrapte voor hun bedrijfsvoering betekent. Daar zit wel de omslag voor de komende jaren." En alle geledingen van de organisatie moeten daarin worden meegenomen. Met vragen als: hoe leid ik mijn young professionals op? Hoe zorg ik dat de partnertrajecten goed worden doorlopen? En hoe houd ik de vaktechnische kennis op orde?

Groter geheel dienen

Wat heeft uw medewerker dus nodig om verder te komen? Trajecten op maat die het groter geheel dienen. De tweejarige leerlijnen voor diverse functieniveaus van SRA zijn daar een voorbeeld van. Aalbregt: "Dat zijn leerlijnen, van de young professional tot aan de relatiebeheerder dan wel controleleider op soft- en hardskillgebied. Daarin komen op een praktische manier allerlei aspecten aan de orde die vandaag de dag van het accountantskantoor en de medewerkers worden gevraagd, denk aan risicogericht samenstellen, advieswerk, dossiervastlegging en digitalisering."

Lees verder in de SRAspecial 2018

SRAspecial 2018

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAspecial 2018?

Lees hier de gehele SRAspecial 2018

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren