Thuis in uw branche

AFM sluit opnieuw toezichtsconvenant met SRA

  • Publicatiedatum: 13-12-2011

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vandaag opnieuw een convenant getekend met SRA. Beide organisaties verlengen de samenwerking in het toezicht op accountantsorganisaties die wettelijke controles verrichten in het niet-OOB-segment.

Namens AFM tekenden prof.mr. Rene Maatman (bestuurslid) en mr.drs. Gerben Everts RA (directeur) vanochtend het convenant, waaronder ook de SRA-bestuursleden Paul Dinkgreve RA (voorzitter) en Wim van Sluis RA (penningmeester) hun handtekening zetten.

Het nieuwe convenant tussen AFM en SRA kwam tot stand na evaluatie van het eerdere samenwerkingsconvenant (28 september 2006). Tijdens deze evaluatie werd geconstateerd dat de SRA-toetsingen een positieve invloed hebben op de kwaliteit van de werkzaamheden van accountantsorganisaties en externe accountants, dat wil zeggen de leden van SRA.

De toetsingen van SRA met verbetertrajecten dragen bij aan de doelstellingen van de Wta.

De basis voor het convenant ligt in artikel 48 Wta waarin is bepaald dat de Autoriteit Financiële Markten bij haar toezicht gebruik maakt van bestaande kwaliteitsborgingsystemen. Partijen zijn verheugd over de samenwerking in het toezicht op het niet OOB-segment, waarmee de transparantie in de markt en de kwaliteit van accountantsorganisaties verder kan worden verhoogd.

U kunt in deSRAadviseur van januari een interview lezen met mr. Cees Meijer, directeur van SRA, over de nieuwe afspraken die met de AFM zijn gemaakt. Tevens legt Meijer uit wat de plannen van Eurocommissaris Barnier (Interne Markt) betekenen voor het Wta-toezicht dat SRA, namens AFM, uitoefent op de SRA-kantoren.

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren