Thuis in uw branche

Nieuw: SRA-Pockets Jaarrekening MKB en Checklist 2013

Voor ondernemingen, verenigingen en stichtingen

  • Publicatiedatum: 2-4-2013

Onlangs is de 19de editie van het handboek Jaarrekening MKB 2013 verschenen, een handleiding voor het samenstellen van jaarverslaggeving van grote, middelgrote en kleine mkb-ondernemingen. Gelijktijdig met het handboek verscheen ook de Jaarrekening MKB Checklist 2013. Uniek aspect in de uitgaven is de aandacht voor voorschriften voor stichtingen en verenigingen. Daarmee is het boek toepasbaar voor de gehele mkb-praktijk.

Met het handboek Jaarrekening MKB en de Checklist heeft de adviseur een compact en praktisch overzicht van alle voorschriften en richtlijnen, waarmee voldaan wordt aan alle eisen die de wet stelt. Uiteraard zijn actuele wet- en regelgeving vanaf 1 januari 2013 meegenomen, waarbij ook rekening is gehouden met de wijzigingen in het BV-recht. Het handboek geeft per jaarrekeningpost de waarderings- en presentatieregels weer, waarbij ook de fiscale waarderingsvoorschriften zijn meegenomen. De beknopte uitleg wordt vergezeld door een uitgebreid verwijzingensysteem naar vindplaatsen in de wet en Richtlijnen.

Ook aandacht voor fiscaliteit

De handzame Checklist geeft een overzicht van de waarderings-, presentatie- en fiscale voorschriften en de vrijstellingen voor grote, middelgrote en kleine rechtspersonen. De pocket maakt onderscheid tussen inrichting en publicatie. Beide uitgaven kwamen tot stand met medewerking van de SRA-Commissie Vaktechniek en specialisten uit het SRA-netwerk. De heer P. Mansvelder RA, tevens verbonden aan SRA-Bureau Vaktechniek, is de nieuwe hoofdredacteur. Hij is de heer A.H. Groot RA opgevolgd. De boeken worden uitgegeven via Kluwer. SRA-leden kunnen bestellen via www.sra.nl en profiteren van korting die kan oplopen tot 50%.

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren