Sla menu over
Thuis in uw branche

SRA Kompas

Het SRA Kompas staat aan de basis van het ‘nieuwe werken’. Het kompas vertelt ons hoe we de SRA-waarden zichtbaar maken. Het kompas bestaat uit vier windrichtingen die allemaal een eigen betekenis hebben.

SRA-Kompas

Vertrouwen en verantwoordelijkheid

Iedereen krijgt het vertrouwen, de ruimte en de verantwoordelijkheid om zijn of haar werk in te richten op de wijze die hij/zij het beste vindt. Vertrouwen in de kwaliteiten en professionaliteit van alle medewerkers is daarbij het uitgangspunt. Iedereen krijgt de kans om actief betrokken te zijn bij het ontwikkelen van initiatieven en krijgt de kans om zijn of haar expertise, ondernemerschap en talent in te zetten.

Leidinggevenden geven ruimte en vertrouwen, hebben een coachende rol en sturen op verantwoordelijkheid. Ze weten wat medewerkers bezighoudt, nemen input serieus en bevorderen communicatie tussen verschillende teams en units. Daarbij is het duidelijk welke output van iedereen wordt verwacht.

Samenwerken en kennisdelen

Door samen te werken, bereiken we meer. Door kennis te delen en samen te werken over afdelingen heen, zijn we beter in staat om flexibel te werken en nieuwe initiatieven op te pakken. Onze communicatie is open en transparant. Hierdoor blijven we van elkaar op de hoogte, weten we wat ons bezighoudt, waar we tegenaan lopen en waar we hulp bij kunnen gebruiken. Als we elkaar open feedback geven over dingen die goed en minder goed gaan, leren we van elkaar en daar worden we beter van. Voor samenwerken en kennisdelen maken we gebruik van moderne, digitale hulpmiddelen die ons in staat stellen overal en altijd met elkaar te communiceren, te overleggen en ideeën uit te wisselen. Door op deze manier samen te werken en kennis te delen, leggen we een stevige basis voor succes.

Durven en doen

Onze manier van werken vereist lef. Voor iedereen vereist het lef om dingen los te laten, ruimte te pakken en verantwoordelijkheid te nemen. We denken in richtlijnen in plaats van in regels. Dit geeft ons ruimte om dingen gewoonweg te doen, waarbij we niet worden gehinderd door regels en procedures. Veranderen vraagt moed en verandering is momenteel overal. Er staan onze organisatie grote veranderingen te wachten in de nabije toekomst. Het is van belang dat we nieuwe ideeën ontwikkelen en innoveren en niet bang zijn om fouten te maken. Om te innoveren, moeten we met elkaar sparren, actie ondernemen, dingen durven uit te proberen. Leren door te ervaren en te doen, door veranderingen te omarmen en ‘ja’ te zeggen tegen grote en kleine ambities.

Leuk & Leerzaam

Leren en jezelf voortdurend blijven ontwikkelen, is belangrijk. Onze vakinhoudelijke kennis is belangrijk en door te luisteren, feedback te geven en samen te werken, is ons werk leuk en leerzaam. Hierdoor zijn we gemotiveerd, betrokken en willen we goed presteren.

Leren is leuk! Dit doen we door het nuttige met het aangename te verenigen, zoals tijdens onze jaarlijkse SRA-leerdag.

Terug naar Werken bij SRA