Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 4-6-2024

SRA-bestuurslid fiscale domein

De wereld van accountants en fiscalisten is continu in beweging. Om snel te kunnen inspelen op de ontwikkelingen die onze vereniging (kunnen) raken, is SRA op zoek naar een bestuurslid voor het fiscale domein ter aanvulling van het bestuur. Wil jij graag een actieve bijdrage leveren aan SRA en zie jij jezelf als een vertegenwoordiger van onze leden? Dan komen we graag met je in contact. 

Overleg

We vinden het belangrijk dat je als bestuurder een visie hebt op de toekomst, dat je inziet wat er kan gaan veranderen en hoe we daar als vereniging op in kunnen spelen. Als bestuurder ken je de problematieken waar onze SRA-kantoren mee te maken hebben in algemene zin, maar binnen het fiscale domein in het bijzonder. Je bent daarbij in staat om een onafhankelijke rol te vervullen.

Wat wordt er van je verwacht in de functie als SRA-bestuurder?

 • Dat je de visie en ontwikkeling van SRA uitdraagt. Samen met de leden van de fiscale commissie van SRA, de andere bestuursleden, maar ook met het SRA-bureau, ontwikkel je de beleidsmatige (fiscale) koers van de vereniging.
 • Je bent een geboren netwerker en verbinder en je weet de juiste samenwerkingsverbanden op te zetten en te onderhouden. Je weet je achterban bij nieuwe ontwikkelingen en besluiten te betrekken.
 • Veranderbereidheid: als bestuurder weet je dat beweging altijd nodig is om iets te bereiken. De heldere visie en missie van SRA staan hierbij altijd centraal. Dit doe je door je eigen praktijk en werkwijze continu te toetsen aan nieuwe ontwikkelingen, zowel binnen als buiten de organisatie. 
 • Dat je goed kunt luisteren en oog hebt voor signalen binnen en buiten de vereniging. Daarbij sta je open voor de visie en ideeën van anderen. Je bent kritisch op je eigen functioneren en durft hierover feedback te vragen aan anderen.
 • Je durft besluiten te nemen en bent hierin transparant. Met de andere bestuursleden en in samenwerking met het SRA-bureau wordt het kader bepaald waarbinnen de activiteiten van de vereniging zich afspelen. 
 • Je voelt je verantwoordelijk, zowel financieel als inhoudelijk, voor het beheren van de vereniging. 

Herken jij jezelf hierin?

 • Je bent een fiscalist en vennoot of directeur bij een SRA-kantoor.
 • Je bent breed onderlegd en hebt goede kennis van de fiscale wet- en regelgeving.
 • Je beschikt over gedegen kennis van de fiscale sector (ontwikkelingen, speelveld en stakeholders, waaronder het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst).
 • Je hebt een vooruitstrevende blik. Je hebt als fiscaal bestuurder een visie op de toekomst en je anticipeert op veranderingen.
 • Je weet wat er speelt binnen onze sector en de problematiek waar de SRA-kantoren mee te maken hebben.
 • Een breed draagvlak bij onze leden is mooi meegenomen.
 • Bestuurlijke ervaring binnen je eigen organisatie of externe partijen is zeer waardevol. 
 • Je bent in staat om een onafhankelijke en samenwerkingsgerichte rol te vervullen en daarbij boven partijen te staan ten behoeve van de SRA-kantoren.

Tijdsbeslag

De benoeming geldt voor de periode van vier jaar. Als bestuurslid zul je rekening moeten houden met een tijdsbeslag van negen bestuursvergaderingen per jaar op vrijdag van ca. 4 uur. Ook zul je deelnemen aan de fiscale commissie. De commissie komt 1 keer per kwartaal bij elkaar. Daarnaast vindt er op projectbasis nog een aantal activiteiten plaats, afhankelijk van je kennis en interesses. Tevens onderhoud je contacten met diverse stakeholders. Voor je bestuursfunctie ontvang je een vastgesteld honorarium.  

Vervolg

Zie jij jezelf als een van de nieuwe bestuursleden voor onze vereniging? Dan nodigen wij je graag uit om je cv met motivatie te mailen naar bestuur@sra.nl. Dit kan tot uiterlijk tot 30 augustus 2024. Rond september/oktober nodigen wij alle geïnteresseerde kandidaten uit om hun motivatie persoonlijk toe te lichten in een gesprek. Bij de werving wordt rekening gehouden met de diversiteit binnen het bestuur. Tijdens de ALV op 10 december in 2024 zal het nieuwe bestuurslid fiscale domein worden benoemd.

Mocht je nog vragen hebben over de procedure of over de inhoud van de functie als bestuurslid, neem dan gerust contact op met onze voorzitter Diana Clement op 06-21228160. Zij vertelt je er graag meer over.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.