Thuis in uw branche

Automotivebranche

Branchetemplate

  • Publicatiedatum: 25-11-2019

Branchetemplates gaan in op de belangrijkste branchespecifieke aandachtspunten en zijn bedoeld als hulpmiddel voor de accountant die voor klanten in de betreffende branche de jaarrekening samenstelt, beoordeelt of controleert.

Continuïteit blijft een aandachtspunt. Ook verslaggevingsaspecten, zoals schattingen en waarderingen (denk aan de waardering van de handelsvoorraad auto’s), gebeurtenissen na balansdatum et cetera, behoeven de nodige aandacht.

Deze template is gericht op de automotive, in het bijzonder op garagebedrijven die nieuwe en gebruikte auto’s verkopen, onderhouden en eventueel verhuren (leasing). De autobranche maakt woelige tijden door. Merkdealers en universele garagebedrijven zien de omzet en winstgevendheid, of het nu gaat om de verkoop van nieuwe auto’s, occasions of aftersales, flink onder druk staan. Willen ondernemers in de automotive profiteren van de ontwikkelingen in de automarkt of de verschuivende vraag naar autogebruik van de consument, dan zullen zij zich moeten bezinnen op hun bedrijfsstrategie. Hoe kan de branche slim inspelen op kansen en verstandig omgaan met bedreigingen?

De ontwikkelingen in de afgelopen twee jaar zowel branche- als vaktechnisch (fiscaal en accountancy) zijn in deze template verwerkt.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren