Thuis in uw branche
Dossier Box 3

Beschikkingen en aanslagen met rechtsherstel box 3 komen binnen. En nu?

Signalering

  • Publicatiedatum: 6-9-2022

De beschikkingen betreffende het rechtsherstel box 3 worden momenteel ontvangen. Van verschillende SRA-kantoren ontving SRA de vraag: en nu? Deze vraag is helaas niet eenduidig te beantwoorden. In deze signalering worden enige handvaten aangereikt die kantoren kunnen helpen bij het beantwoorden van de vraag voor hun klanten.

Update 6 september 2022: Inmiddels lijkt duidelijk dat het kabinet op Prinsjesdag bekend zal maken geen rechtsherstel te bieden aan diegene(n) die geen (rechtsgeldig) bezwaar maakte(n) tegen de box 3-heffing. Overigens is nog de vraag of de Kamer hiermee akkoord gaat, gezien de vele discussies die hierover in het afgelopen jaar in de Kamer zijn gevoerd en vooral gezien de door de Tweede Kamer aangenomen motie die voor sommige groepen oproept tot rechtsherstel, ook als geen bezwaar is gemaakt.

Daarnaast is inmiddels duidelijk dat, na het rechtsherstel voor de bezwaarmakers in de massaalbezwaarprocedure box 3, de Belastingdienst niet zal meewerken aan de herverdeling tussen partners van de vermogensbestanddelen.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.