Sla menu over
Thuis in uw branche

Teamcoaching

Laat je team coachen om optimaal te presteren

Prettig samenwerken is essentieel voor werkplezier, welzijn en de productiviteit van medewerkers. Dit is niet altijd vanzelfsprekend en soms vinden we het lastig om de vinger op de zere plek te leggen. Vaak spelen er onbewuste processen in de groepsdynamiek die we niet overzien als we er zelf middenin zitten.  

Onbewust of ongewenst gedrag kan leiden tot een mismatch in de communicatie en spanningen binnen het team, met alle gevolgen voor de samenwerking. Ook kan het voor teamleden een uitdaging zijn om zich kwetsbaar op te stellen en dilemma's bespreekbaar te maken. Er wordt wel over elkaar gesproken, maar te weinig met elkaar. Feedback geven en ontvangen wordt vaak lastig gevonden. Herken je dit binnen jullie team? Wil je als team beter samenwerken en optimaal presteren? Dan kan teamcoaching daarbij helpen. 

Waarom teamcoaching?

Met teamcoaching werk je samen met je team aan de kwaliteitsgerichte cultuur van de organisatie. Je kunt hierbij denken aan:

  • Effectief samenwerken
  • Beter onderling communiceren
  • Bevorderen van een aanspreekcultuur
  • Feedback geven en ontvangen
  • Bespreken van fouten en hier samen van leren
  • Keuzes maken bij veeleisende klanten
  • Omzetten van ideeën in daden
  • Het inrichten van interne intervisie
  • Omgaan met weerstanden, conflicten en emoties

Ook andere (specifiekere) wensen/hulpvragen zijn ons niet vreemd. Alles is bespreekbaar.

Professionele, gecertificeerde teamcoaches

Een professionele, gecertificeerde coach begeleidt de ontwikkeling van de teamleden. Hij of zij volgt het team gedurende een aantal weken (veldwerk), inspireert de teamleden door ervaringen te delen, houdt ze een spiegel voor, probeert ongewenst gedrag om te buigen, geeft feedback en helpt bij duurzame borging van de verbeterpunten. Intervisie en collegiaal overleg vormt altijd een onderdeel van een teamcoachtraject.

Maak kennis met onze coaches

Teamcoaching

Leerdoel

Leerdoel: Teamcoaching draagt bij aan de kwaliteitsgerichte cultuur. Door teamcoaching verbeteren de onderlinge relaties, de samenwerking en de prestaties. Teamleden zijn zich bewust van hun rol en gedrag in het team. Zij leren onderling beter communiceren.

Voor wie?

Teamcoaching kan worden ingezet voor alle disciplines in de organisatie. Wij begeleiden alle teams, op alle niveaus. Ook strategiesessies voor vennotenteams behoren tot de mogelijkheden.

Meer teamcoaching

Contact

Heeft u nog vragen of meer informatie nodig? Neem dan contact op met Irma of Hidayet:

Irma Coeymans

Irma Coeymans
E icoeymans@sra.nl
T 030 656 60 60

Hidayet Bahadin

Hidayet Bahadin
E hbahadin@sra.nl
T 030 656 60 60