Sla menu over
Thuis in uw branche

Inleiding Horizontaal toezicht

Horizontaal toezicht (HT) biedt meerwaarde. Met Horizontaal toezicht kunnen SRA-kantoren zich onderscheiden in de markt en in de aangifteketen. Daarvan is SRA overtuigd.

SRA vindt dat efficiency binnen de overheid, specifiek de Belastingdienst, gediend kan worden wanneer zij steunt op de werkzaamheden en kwaliteit van de SRA-kantoren. Dit zou moeten leiden tot minder controledruk en administratieve lasten. Bij SRA-kantoren en bij hun klanten.

De Belastingdienst steunt op de kwaliteit en professionaliteit van de fiscaal dienstverlener. Zij voert fiscaal toezicht op maat. Dat betekent dat de Dienst toezicht kan differentiëren. Meer toezicht uitoefenen waar nodig, minder toezicht waar dat kan. De Belastingdienst zelf geeft in de overlegstructuren aan dat SRA kantoren beter presteren. We willen daarin leading zijn en blijven.

In dit dossier is alle informatie verzameld om kantoren met een SRA-convenant Horizontaal toezicht optimaal te ondersteunen: vaktechnische en achtergrondinformatie vanuit SRA en de Belastingdienst, duiding voor uw dagelijkse praktijk, informatie over bijeenkomsten HT én informatie voor uw klanten.