BTW, horeca en recreatie
De btw-regels in de horeca zijn complex en leiden vaak tot fouten bij berekeningen, facturatie en btw-aftrek. De Belastingdienst richt zich bij btw-controles in de horeca op kasgeldtransacties, tarieftoepassingen (9% of 21%) en btw op arrangementen en statiegeld. In deze cursus leer je btw-risico’s herkennen, fouten voorkomen en de btw-verhoging per januari 2026 van 9% naar 21% inclusief de overgangsregeling soepel door te voeren. Met praktische inzichten ondersteun je horeca- en recreatieondernemers optimaal bij complexe btw-aangelegenheden.
Overzicht
Accountant vennoot/medewerker, Fiscalist vennoot/medewerker
Ik ben in staat om:
- De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van btw, horeca en recreatie toepassen.
Inhoud
Tijdens de cursus BTW, horeca en recreatie behandelen we de volgende onderwerpen:
- Inzicht in btw-risico's en valkuilen binnen de horeca, zoals margekillers en kasgeldtransacties
- Correcte toepassing van het btw-tarief (9% of 21%), de overgangsregeling in 2025 voor logies en factuurverplichtingen
- Specifieke btw-regels voor buurthuizen, vakantieaccommodatie en platforms
- Toepassing btw-regels voor vakantiewoningen
- De reisbureauregeling in de praktijk
- Praktische tips om btw-controles soepel te laten verlopen
Locatie & Datum
Docent(en)

mr. Carola van Vilsteren
mr. Carola van Vilsteren is btw-adviseur bij Van Vilsteren BTW advies B.V.