Thuis in uw branche

Praktijkcursus: de Btw-aangifte

Veelvoorkomende btw-vragen leren oplossen!

Wat zijn de aandachtspunten bij het opstellen van de btw-aangifte? Leer in één dag hoe u als assistent-accountant of aangiftemedewerker de aangifte efficiënt en correct indient.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 435,00
Prijs niet-leden: € 535,00
Groepsgrootte: 25
PE-uren/punten:
RB Fiscaal 5
Bestemd voor: Administratief medewerker, Aangiftemedewerker, Zelfstandig assistent-accountant, Gevorderd assistent-accountant
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • Mijn klant te adviseren over de meest voorkomende uitdagingen op het gebied van de btw.

Uw docent

Anja Adriaensen-Vriends

Mr. Anja Adriaensen-Vriends

Mr. Anja Adriaensen-Vriends is BTW-specialist bij Van Oers Accountancy & Advies.

.

Inhoud

Wat zijn de aandachtspunten bij het opstellen van de btw-aangifte? Leer in één dag hoe u als assistent-accountant of aangiftemedewerker de aangifte efficiënt en correct indient.

Waar loopt u in de praktijk vaak tegenaan? En welke btw-actualiteiten hebben direct invloed op uw werkzaamheden? Denk bijvoorbeeld aan de gewijzigde regels voor afstandsverkopen. Wat zijn hierbij de aandachtspunten?

Bij een onjuiste btw-aangifte krijgt u van de inspecteur niet alleen een naheffing, maar ook een boete inclusief rente! Alle reden dus om ervoor te zorgen dat u de regelgeving goed toepast.

  • Factuurvereisten
  • Aftrek van voorbelasting
  • Onroerende zaken
  • Kredietbeperkingstoeslag en betalingskorting
  • Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting (BUA)
  • Eindejaarscorrecties
  • Btw privégebruik auto
  • Buitenlandse inkopen
  • Terugvragen buitenlandse btw
  • Btw-tarieven en -vrijstellingen
  • Intracommunautaire leveringen
  • Afstandsverkopen
  • Verlegging
  • Plaats van dienst B2C en B2B
  • Kleineondernemersregeling (KOR)

Locatie & Datum

Datum & tijd:
dinsdag 14 november 2023 van 13:30 uur tot 20:00 uur
Beschikbaar
Locatie: Postillion Hotel Utrecht Bunnik in Bunnik /routebeschrijving
Cursuscode: EOCU35947

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren