Thuis in uw branche

E-learning Bedrijfswaardering in het mkb 1

Basistechnieken om tot een bedrijfswaardering te komen

Wat is een bedrijf waard? Zorg dat u bij een verkoop- of koopproces op de hoogte bent over hoe een bedrijfswaardering tot stand komt.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 0,00
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 2
RB Algemeen 2
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, Accountant in business
Resultaat:

U kunt de belangrijkste basistechnieken voor economische waardeberekeningen toepassen. U maakt zelfstandig berekeningen en beoordeelt de waardeberekeningen van anderen op hun kwaliteit.

Auteur

Drs. René Kruijt RA RV

Drs. René Kruijt RA RV is zelfstandig werkzaam als bedrijfswaardeerder.

Alle Auteurs

Inhoud

Wat is een bedrijf waard? Zorg dat u bij een verkoop- of koopproces op de hoogte bent over hoe een bedrijfswaardering tot stand komt.

Herkent u deze situatie? U zit in bespreking en uw klant vraagt aan u: “Wat is de waarde van mijn bedrijf?” Enige kennis van bedrijfswaardering is dan noodzakelijk. Wat zijn de verschillende waardebegrippen en -methoden die u kunt toepassen?

Deze e-learning richt zich op de toekomstgerichte waarderingsmethodes zoals de Discounted Cash Flow methode. Stap-voor-stap komen de belangrijkste basistechnieken om bedrijfswaarderingen te maken aan bod.

  • Waardebegrippen en waarderingsmethoden
  • WACC, APV en DCF
  • Economische waarde
  • Toekomstige vrije operationele geldstromen
  • De vermogenskostenvoet
  • Praktijkvoorbeelden en -berekeningen

Een vervolg op deze is de E-learning Bedrijfswaardering in het mkb 2 voor meer verdieping en praktische uitvoering en presentatie van de resultaten.

Datum & tijd

Datum & tijd:
U kunt zich het hele jaar inschrijven voor deze E-learning module
Beschikbaar
Cursuscode: ELEC33244

Auteur(s)

Drs. René Kruijt RA RV

Drs. René Kruijt RA RV is zelfstandig werkzaam als bedrijfswaardeerder.

Daniel Peters

Drs. Daniël Peters RV

Drs. Daniël Peters RV is partner en Register Valuator bij BHP & Co.

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren