Thuis in uw branche

Waarderen met de DCF-methode

Wat is uw rol als accountant bij het waarderen van een bedrijf?

Bedrijfswaardering is een belangrijk onderdeel van het overnameproces. Een goede waardering betaalt zich in de transactiefase uit. Wat is uw rol als accountant?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 530,00
Prijs niet-leden: € 730,00
Groepsgrootte: 20
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 9
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, Accountant in business
Resultaat:

U kent de meest bruikbare methoden voor bedrijfswaardering en kunt overweg met de DCF-methode. 

Uw docent

Daniel Peters

Drs. Daniël Peters RV

Drs. Daniël Peters RV is partner en Register Valuator bij BHP & Co.

 

.

Inhoud

Bedrijfswaardering is een belangrijk onderdeel van het overnameproces. Een goede waardering betaalt zich in de transactiefase uit. Wat is uw rol als accountant?

In de mkb-praktijk is de DCF-(Discounted Cash Flow) methode de meest geëigende waarderingsmethode. De toekomstige vrije geldstromen en risico’s staan hierbij centraal. Wat is het verschil tussen waarde en prijs? Hoe past u de DCF-methode praktisch toe?

Met herkenbare cases krijgt u een goed inzicht in de mkb-praktijk van bedrijfswaardering. U kunt voorbeelden en vragen uit uw eigen praktijk inbrengen: tegen welke problemen loopt u aan?

  • De voor- en nadelen van de diverse methoden voor bedrijfswaardering
  • De WACC, APV en CFE variant en de belangrijkste verschillen
  • De invloed van de financieringsstructuur op de waardering
  • Cashflows en de prognose- en restperiode
  • Risico’s en de vermogenskostenvoet
  • Van waarde naar prijs
  • Koopprijsaanpassingen

Wilt u echt zelf met bedrijfswaardering aan de slag? Schrijf dan in op de vervolgcursus ‘Masterclass De DCF-methode in de praktijk’ (laptop met Excel verplicht).

 

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Donderdag 12 november 2020 van 09:30 uur tot 20:30 uur
Beschikbaar
Locatie: Fletcher Hotel Utrecht Nieuwegein in Nieuwegein / routebeschrijving
Cursuscode: EOCU32391

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren