Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 22-7-2022

Zeggen wat je vindt en ervaart, maar altijd in verbinding blijven

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

"Een van onze bestuurstaken is zorgdragen voor een goede behartiging van de belangen van onze leden. Daar zetten we dan ook vol op in. We krijgen nog weleens van kantoren terug dat we meer op de trom moeten slaan; onze tanden moeten laten zien. Maar dat is old school-denken."

Verbinden

Voorzitter Diana Clement: “De kunst van een mooie lobby is niet de ander klem zetten door jouw zin door te drukken of je standpunt te blijven herhalen, maar samen een maximaal aanvaardbare oplossing vinden. Om welke partij het in de financiële keten ook gaat, je komt elkaar altijd weer een volgende keer tegen. Dus je zult altijd de verbinding moeten blijven zoeken. En alhoewel het Nederlandse polderen ook nadelen kent, blijft het belangrijk informatie te delen, het belang van de ander te zoeken en daar het eigen belang aan toe te voegen. Discretie en elkaar in waarde laten, is ook deel van een goede lobby. Op deze manier denken we het maximale voor onze leden te kunnen bewerkstellingen.”

Ontwikkelingen Wta-domein

Eind maart vond in de Tweede Kamer een debat met minister Kaag van Financiën plaats. Thema: de toekomst van de accountancysector, meer specifiek het wettelijke controledomein. Voorafgaand aan het debat leverde SRA input aan de vaste commissie voor Financiën. Daarnaast had het SRA-bestuur diverse gesprekken met Tweede Kamerleden. Centraal stonden daarbij de effecten van de enorme stapeling van maatregelen, en de impact die dat heeft op alle kantoren én ondernemingen in het controleplichtige mkb.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur juni 2022

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur