Thuis in uw branche

Alfa Accountants en Adviseurs krijgt erkenning als Best for Workers

  • Publicatiedatum: 18-9-2017

Alfa is opgenomen in de lijst 'Best for Workers' naast de Nederlandse bedrijven Bruggink & Van der Velden Advocaten & Belastingadviseurs, Dopper B.V. en dutch.

Alfa logoDe jaarlijkse Best for the World lijsten zijn deze week bekendgemaakt door B the Change Media. Op deze lijsten staan in totaal 846 bedrijven waaronder 24 Nederlandse. Al deze bedrijven zijn B Corps, die op hun eigen impactgebied – werknemers, milieu, klantgroepen of de gemeenschap – bij de top 10% best scorende bedrijven horen. Deze bedrijven hebben via een assessment aangetoond dat ze een uitzonderlijk grote positieve impact maken op de wereld. De Best for the World lijsten worden jaarlijks gepubliceerd. De complete lijsten zijn hier te vinden.

Tevreden medewerkers

Alfa is trots op deze erkenning. Uit het tweejaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoek blijkt dat 95 procent van de medewerkers zich betrokken voelt bij Alfa, 87 procent is trots om voor Alfa te werken en 92 procent zich gemotiveerd voelt in het werk. Medewerkers van Alfa krijgen de ruimte om zichzelf te blijven ontwikkelen. Zo werken ze niet alleen aan persoonlijke groei maar ook aan de ontwikkeling van de organisatie. Medewerkers die in vaste dienst komen, mogen certificaten kopen en worden hierdoor mede-eigenaar van de organisatie. 87 procent maakt hiervan gebruik.

"Alfa is in de Nederlandse accountancymarkt uniek door haar 100% medewerkersparticipatie. Dit creëert een bijzondere sfeer binnen het bedrijf waarin lange termijnvisie de organisatie drijft. Ik ben trots dat Alfa ook internationaal gezien wordt als een mooi duurzaam bedrijf met aandacht voor haar medewerkers en in ons geval mede-eigenaren", aldus Marco Vermin, lid Raad van Bestuur van Alfa.

Over B Corp

B Corp is een wereldwijde community van succesvolle bedrijven die naast winst ook een hoge standaard voor sociale en ecologische impact nastreeft. B Corps vormen een krachtig ecosysteem van leiders die elkaar inspireren, verder helpen en business gunnen. Wereldwijd zijn er momenteel meer dan 2250 gecertificeerde B Corps. In Nederland bestaat de community onder andere uit Triodos Bank, Dopper, Alfa Accountants en Adviseurs, Tony's Chocolonely, Peerby en Fairphone. Bedrijven kunnen B Corp worden door het B Impact Assessment te maken en een minimale score van 80 te punten te behalen, waarna dit assessment wordt gevalideerd door B Lab, de non-profit achter B Corp.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren