Thuis in uw branche

Het ultieme wij-gevoel begint met begrip

  • Publicatiedatum: 10-12-2019

Driehonderdzeventig accountantskantoren en negenhonderd vestigingen die het stempel dragen van SRA-kantoor. Daarmee verbinden ze zich aan de kwaliteitsstandaard die SRA stelt.

Ron Polman en Petra UylenVan een eenheidsworst is geen sprake, want elk kantoor kent zijn eigen identiteit. In deze rubriek maken we kennis met de verschillende kleuren van het SRA-palet. Deze keer het Gelderse Grip Accountants en Adviseurs.

Bij Grip heeft iedereen, ongeacht leeftijd en functie, het vizier gericht op de toekomst. Maar wel met respect voor het verleden. De wortels van Grip, ontstaan in 2009 uit een basis die al in 1958 is gelegd, liggen in de Achterhoek. Met twee vestigingen in Duiven en Doetinchem blijft het kantoor daarbij in de buurt, maar het denken en doen van de nu 70 werknemers beperkt zich niet tot de regio.

Grip heeft een breed klantenbestand in heel Nederland en richt zich nadrukkelijk ook op het buitenland. Het kantoor is wars van heilige huisjes en het bekende getouwtrek tussen accountants en fiscalisten; bij Grip werken zij samen in één team, ook met juridische specialisten, en bepaalt de klant wie hij als aanspreekpunt wil hebben. Opvallend is daarnaast de relatief grote aantrekkingskracht van Grip als werkgever op de ‘lastige’ Generatie Y, geboren tussen grofweg 1989 en 2008. Maar daarover straks meer.

What's in a name?

Eerst naar de basis. Die werd gelegd door Gerard Elferink (accountant, hij is in 2018 overleden), Ron Polman (accountant) en Petra Uylen-van Pelt (fiscalist/ jurist). Bij een verse start hoorde een nieuwe naam, vonden ze, maar die moest dan wel tijdloos en internationaal zijn. Geen opsomming van hun achternamen dus, maar toch een persoonlijk tintje. “We hebben gekozen voor onze drie voorletters, en de i is van iedereen”, vertelt Polman. “Ook onze kernwaarden zijn in de naam Grip gevat: gedreven, resultaat, inventief en persoonlijk. Het is één krachtig woord dat eigenlijk alles zegt en in het Engels dezelfde betekenis heeft.”

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur november 2019

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur