Thuis in uw branche

Laatste stand van zaken Werkkostenregeling

  • Publicatiedatum: 16-4-2012

SRA heeft eind verleden jaar op verzoek van het Ministerie van Financiën deelgenomen aan evaluatiebijeenkomsten over de werkkostenregeling (WKR). Tijdens deze bijeenkomsten werd gesproken over de mogelijkheid om twee regelingen WKR te introduceren waaruit de werkgever kan kiezen.

Inmiddels is via onze contacten duidelijk geworden dat de Werkkostenregeling in ieder geval, en per 1 januari 2014 wordt ingevoerd. Zoals eind 2011 besproken zal de werkgever kunnen kiezen uit twee regelingen: één regeling met een laag percentage (waarschijnlijk het huidige percentage van 1,4% met specifieke vergoedingen), en één regeling met een hoger percentage zonder specifieke vergoedingen. Het Ministerie van Financien zal in het Belastingplan 2013 alvast voorsorteren op de beide regelingen WKR.

Op dit moment is slechts 20% van alle werkgevers over naar de WKR. Het Ministerie van Financiën doet daarom onderzoek naar het gebruik van de werkkostenregeling, uitgevoerd door EIMK (Economisch Instituut Midden en Kleinbedrijf). Het onderzoek bestaat uit een telefonische enquête en een internetonderzoek. De uitkomsten uit dit onderzoek kunnen eventueel nog tot aanpassingen leiden en zullen worden meegenomen in het Belastingplan 2013.

SRA adviseert de SRA-kantoren om clienten die nog niet 'over zijn' naar de werkkostenregeling, na de publicatie van het Belastingplan (september 2012) nadrukkelijk te gaan informeren dat de werkkostenregeling een feit is: het is dan noodzaak om een weloverwogen keuze te gaan maken voor de regeling met een laag (met specifieke vergoedingen) of juist een hoog (zonder specifieke vergoedingen) percentage.

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren