Thuis in uw branche

Regeerakkoord: forfait WKR in 2013 toch naar 1,5%

  • Publicatiedatum: 1-11-2012

De geplande verruiming van de forfaitaire ruimte binnen de werkkostenregeling (WKR) van 1,4% naar 1,6%, wordt deels teruggedraaid. In het regeerakkoord van PvdA en VVD staat vermeld dat de extra verhoging van 0,1%-punt volgend jaar niet doorgaat. De 0,1%-punt verruiming vanwege de invoering van het uniform loonbegrip blijft wel intact, waardoor de vrije ruimte in 2013 1,5% van de fiscale loonsom bedraagt.

Uit de definitieve evaluatie van de WKR blijkt dat circa 1 op de 5 ondernemers nog niets met de WKR heeft gedaan, omdat zij wachten op initiatief van de accountant. 16% van hen heeft zich er nog niet in verdiept en 14% heeft zelfs nog niet over de WKR nagedacht.  Uit de evaluatie blijkt verder ook dat nog niet veel werkgevers de WKR toepassen, slechts 1 op de 10. Toch zijn de meeste werkgevers er wel mee bekend. Echter, hoe kleiner de werkgever, hoe minder aannemelijk het is dat deze bekend is met de WKR. 

Grijp deze advieskans aan: SRA biedt een compleet pakket producten om u hierbij te ondersteunen. Voor uzelf als adviseur en voor uw klanten.

Meer informatie over de werkkostenregeling? Bekijk dan ons dossier werkkostenregeling >>

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren