Thuis in uw branche

Lidmaatschap SRA voor Reanda Netherlands

  • Publicatiedatum: 8-11-2022
Logo Reanda

Reanda Netherlands heeft het lidmaatschap van SRA ontvangen. Het accountants- en advieskantoor richt zich uitsluitend op de controle van internationale bedrijven die Nederland gebruiken voor hun internationalisatiestrategie.

Denk aan grote private equity investeerders die hun internationale overnames via Nederland laten lopen of beursgenoteerde bedrijven uit de Verenigde Staten en China die via Nederland hun Europese expansie structureren.

Werken voor internationale bedrijven is anders

"Werken voor internationale bedrijven is anders. Er zijn andere verwachtingen, cultuurverschillen en complexe vraagstukken. Onze business is internationaal en wij werken daarom internationaal. Al onze communicatie en processen zijn in het Engels. Hierdoor zijn we ook relevant, omdat we daarmee uitstekende geschoolde arbeidscapaciteit aan de Nederlandse arbeidsmarkt toevoegen", zegt Gerard Uijtendaal, partner van Reanda Netherlands te Amsterdam. "We zijn daarom ook heel blij met de ondersteuning van SRA op bijvoorbeeld het gebied van kwaliteit. Onze processen zijn gebaseerd op de auditmethodologie van SRA, die we wel hebben aangepast voor onze internationale klanten. Ook maken we bijvoorbeeld gebruik van het hrm-model van SRA."

Enorme diversiteit

Het zijn elke dag weer 28 medewerkers met een enorme diversiteit – 13 verschillende nationaliteiten en meer vrouwen dan mannen – die zich bij Reanda Netherlands met veel betrokkenheid en enthousiasme inzetten voor hun klanten. "Ik ben trots op onze ‘culture map’, waarin we onze eigen bedrijfscultuur hebben beschreven."

Kennis delen

Uijtendaal vervolgt: "Wij kenden SRA natuurlijk al, we zijn ook betrokken bij de publicatie van ‘Doing business in the Netherlands’, een uitgave over zakendoen in Nederland. Daarnaast willen we ook onze expertise inzetten bij de aankomende wijzigingen van ISA 600 (groepsaudits) en onze ervaring en informatie delen met andere SRA-kantoren."

Internationaal netwerk

Reanda Netherlands is lid van Reanda International, een top 25 internationaal netwerk en daarmee lid van IFAC’s Forum of Firms, speciaal gericht op internationale audits.