Thuis in uw branche

SRA lanceert interactief webzine Spring!

  • Publicatiedatum: 13-12-2012

Vandaag heeft SRA-voorzitter Paul Dinkgreve tijdens de Algemene Ledenvergadering van SRA interactief en digitaal magazine (webzine) Spring! gelanceerd. Spring! geeft op een prikkelende wijze informatie voor het accountantskantoor anno nu, én richting de toekomst. Innovatie staat centraal.

Vanaf 2010 heeft SRA de noodzaak voor kantoren benadrukt om te anticiperen op ontwikkelingen als digitalisering, globalisering, vergrijzing, veranderende klantbehoeften en marktomstandigheden. Met de Blauwdruk van het accountantskantoor in 2020 als prikkelende denkrichting, vonden vanaf 2010 allerlei bijeenkomsten, interviews, klankbordmeetings en gesprekken in SRA-commissies plaats om duiding te geven aan de accountantsorganisatie & de professional van de toekomst. Deze bundeling aan kennis en inzichten van SRA- en externe bronnen, ontsluit SRA nu via Spring!... Stof tot nadenken.

Innoverende praktijk

Spring! geeft op een prikkelende wijze informatie voor het accountantskantoor anno nu. Innovatie staat centraal. Spring! biedt interessante denkrichtingen, aanknopingspunten, stof tot nadenken en handelen, onderverdeeld in vier belangrijke thema’s: strategie, klant, HRM en ICT. Met Spring! ontdekken accountantskantoren wellicht nieuwe mogelijkheden en kansen waarmee zij hun kantoororganisatie stevig kunnen verankeren; als het gaat om (toekomstige) personeel, klanten of in de markt. Ook als kantoren niet willen veranderen en juist het werk blijven doen wat zij altijd gedaan hebben, biedt Spring! genoeg aanknopingspunten; bijvoorbeeld als het gaat om de gevolgen van veranderende klantbehoeften en de competenties die het kantoor daarvoor in huis nodig heeft. Zo biedt Spring! voor elk kantoor toegevoegde waarde.

Kompas voor de toekomst

Met webzine Spring! wil SRA elk accountantskantoor (groot of klein, welk dienstenpakket dan ook) bewust maken van het feit dat nu het moment is om in te spelen op veranderende omstandigheden. De toekomst begon gisteren al. En: veranderen is vooral ook leuk, leerzaam en verrijkend. Om inzichtelijk te maken waar de grootste uitdagingen voor uw organisatie liggen, ontwikkelde SRA het Kompas voor de toekomst. Met de vragenlijst uit dit ‘Kompas’ geven we kantoren een globaal advies, dat als startpunt kan dienen voor een gesprek met collega’s (partners, medewerkers) en klanten.

Aanrader!: bekijk de video waarin alle vier thema’s worden belicht vanuit gebieden als verandermanagement en marketingcommunicatie, alsook door een mkb-ondernemer en een SRA-accountant. Stevige uitspraken worden niet geschuwd. Zien!

Spring! is interactief. Maak ook anderen via Spring! deelgenoot van uw ervaringen, best practises, lezenswaardige boeken en onderzoeken. Alle input is welkom via spring@sra.nl.
Meer informatie: www.sra.nl/spring

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren