Thuis in uw branche

SRA-Toolkit Werkkostenregeling geupdate aan Belastingplan 2015

Inclusief de gratis werkkostenscan voor ondernemers met en zonder BV

  • Publicatiedatum: 23-9-2014

De werkkostenregeling wordt per 1 januari 2015 definitief en in aangepaste en vereenvoudigde vorm ingevoerd. Dat staat in het Belastingplan 2015 dat onlangs op Prinsjesdag werd aangeboden aan de Tweede Kamer. Om adviseurs en mkb-ondernemers te ondersteunen met hun korte voorbereidingstijd op de aanpassingen, heeft SRA de toolkit werkkkostenregeling compleet geüpdatet.

SRA heeft zich samen met NOAB ingezet voor een meer praktisch uitvoerbare werkkostenregeling in het mkb. De onderhandelingen met het ministerie van Financiën hebben zich nu uiteindelijk vertaald in een nieuwe aangepaste regeling die in het Belastingplan 2015 is uitgewerkt en per 1 januari 2015 moet ingaan. Nieuwe elementen in de werkkostenregeling zijn onder meer de invoering van het noodzakelijkheidscriterium voor hulpmiddelen, de concernregeling, een sterk vereenvoudigde afrekensystematiek en het wegnemen van het onderscheid tussen vergoedingen en verstrekkingen. De vrije ruimte wordt verlaagd naar 1,2%.

Om adviseurs en mkb-ondernemers te ondersteunen met hun voorbereiding op de laatste aanpassingen, heeft SRA de WKR-Toolbox compleet geüpdatet. De toolkit bevat naast praktische cursussen en seminars, de volgende herziene middelen: een Praktijkhandreiking en Rekenmodel voor de adviseur, een stappenplan, een gratis Werkkostenscan, informatie over aanpassing van de arbeidsvoorwaarden en uitgebreide informatie voor ondernemers in de SRA Nieuwsbank.

Inhoud WKR-Toolbox

Meer informatie?

WKR-scan op uw website

Door de scan op uw eigen website te plaatsen, maakt u uw klanten alert op de nieuwe regelingen en acties die zij moeten ondernemen. De uitkomst van de scan is een adviesrapport in PDF-formaat.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren