Thuis in uw branche

Simulatie beoordelingsopdracht (praktijkopleiding)

Simulatieopdracht van 30 overige assurance uren voor jaar 3

Zit je in jaar 3 van de praktijkopleiding MKB of Assurance en kun je niet aan al je overige assurance-uren voldoen? Vul deze dan in met een simulatie beoordelingsopdracht.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 2599,00
Prijs niet-leden: € 2989,00
Groepsgrootte: 15
PE-uren/punten:
Bestemd voor: Trainee
Resultaat:

Je kent de beoordelingsopdracht van begin tot einde. Je hebt (na voldoende beoordeling) 30 overige assurance uren ingevuld binnen de praktijkopleiding MKB of Assurance op het niveau van beginnend beroepsbeoefenaar.

Uw docent

Leantine Wolffensperger RA

Leantine Wolffensperger RA is trainer/consultant Accountancy en Vaktechniek bij Full•Finance en docent van de postbachelor Accountancy mkb (AA) van Full•Finance Opleidingen.

Alle docenten

Inhoud

Zit je in jaar 3 van de praktijkopleiding MKB of Assurance en kun je niet aan al je overige assurance-uren voldoen? Vul deze dan in met een simulatie beoordelingsopdracht.

Tijdens deze simulatie doorloop je alle stappen van een beoordelingsopdracht bij een mkb-ondernemer. Je maakt kennis met de specifieke regelgeving, cijferanalyses en materialiteit. Je werkt tijdens de simulatie in kleine groepen het volledige dossier uit, waarbij je uiteraard een eigen dossier opbouwt vanwege de individuele eindbeoordeling.

De simulatie beoordelingsopdracht bestaat uit vijf dagen: een begeleidingsdag vooraf en drie dagen simulatie en een begeleidingsdag achteraf. De begeleidingsdag achteraf vindt enkele weken na de simulatie plaats. Op deze dag staan de verschillende rapportages en dilemma's centraal. De rode draad is steeds de koppeling tussen theorie en de praktijk. Ook wordt er op verschillende momenten geoefend met acteur. Je krijgt dus een volledig en levensecht beeld van een échte overige assurance opdracht in de mkb-praktijk!

  • Opdrachtaanvaarding bij een beoordelingsopdracht
  • Materialiteit bij beoordelen
  • Uitvoeren van cijferanalyses
  • Bepalen en uitvoeren van werkzaamheden
  • Wanneer heb je voldoende zekerheid verkregen?
  • Vastleggen van bevindingen
  • In gesprek met de klant

In jaar 1 of 2 van de praktijkopleiding kun je kiezen voor de simulatie jaarrekeningcontrole. In jaar 3 kun je kiezen voor beoordelingsopdracht en/of prognose Dit zijn overige assurance opdrachten op eindniveau (niveau van beginnend beroepsbeoefenaar). Je kunt je in jaar 2 al aanmelden voor de simulatie op eindniveau. Als je niet wordt toegelaten tot jaar 3 kun je tot 2 weken voor aanvang kosteloos annuleren.

Bij deelname aan de simulatie Beoordeling wordt er vanuit gegaan dat het trainingsprogramma van jaar 1 en 2 gevolgd is, waaronder de trainingen (of een vergelijkbare training bij een andere aanbieder): Effectief communiceren voor trainees en Professioneel presenteren voor trainees.

Een aantal weken voor aanvang van de simulatie ontvang je meer praktische informatie en een voorbereidende opdracht. Deze opdracht moet je voor aanvang hebben afgerond en meenemen naar de eerste dag.

Als je individuele dossier en rapportage met voldoende is beoordeeld, ontvang je een certificaat waarmee je de door jou gemaakt overige assurance-uren op het niveau van beginnend beroepsbeoefenaar kunt aantonen.

Bij de simulaties op het niveau van beginnend beroepsbeoefenaar moet het ‘vierogenprincipe’ worden toegepast. Na de eerste beoordeling door de docent moet een 2e beoordeling worden gedaan door je stagebureau. De kosten hiervoor worden apart in rekening gebracht.

Ingangseisen
Je moet er als trainee wel op letten dat er ingangseisen gelden. Tot de simulaties op niveau van beginnend beroepsbeoefenaar (jaar 3) worden uitsluitend trainees toegelaten die voor aanvang van de eerste dag van de simulatie door hun stagebureau tot het derde jaar van de praktijkoopleiding zijn toegelaten. Tevens moet je de vakgebieden Audit & Assurance, Internal Control / Accounting Information Systems en Financial Accounting in de theoretische opleiding afgerond hebben. Uiteraard kun je je wel al eerder inschrijven en, mits noodzakelijk als je toch niet aan de ingangseisen voldoet, je inschrijving nog 14 dagen voor aanvang kosteloos annuleren.

Let op: de ledenkorting van SRA geldt ook voor studenten en adviesabonnees van Full•Finance.

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Maandag 9 november 2020 van 09:00 uur tot 18:00 uur,
Dinsdag 10 november 2020 van 09:00 uur tot 18:00 uur,
Woensdag 11 november 2020 van 09:00 uur tot 18:00 uur,
Donderdag 12 november 2020 van 09:00 uur tot 18:00 uur,
Woensdag 9 december 2020 van 09:00 uur tot 18:00 uur.
Beschikbaar
Locatie: Droom! Elst bv in Elst gld / routebeschrijving
Cursuscode: EOSI70000

Docent(en)

Leantine Wolffensperger RA

Leantine Wolffensperger RA is trainer/consultant Accountancy en Vaktechniek bij Full•Finance en docent van de postbachelor Accountancy mkb (AA) van Full•Finance Opleidingen.

Dirk van der Bij

Drs. Dirk van der Bij RA/RB

Drs. Dirk van der Bij RA/RB is accountant bij Buro360 Adviseurs en Accountants, voorzitter van het SRA Stagebureau, docent Accountancy aan NHL Stenden Hogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, referaatbegeleider bij SRA, examinator bij NBA, en lid van de klachtencommissie van NBA.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren