Thuis in uw branche

Simulatie prognose (praktijkopleiding)

Simulatieopdracht van 20 overige assurance-uren voor jaar 3

Zit je in jaar 3 van de praktijkopleiding MKB of Assurance en kun je niet aan al je overige assurance-uren voldoen? Vul deze dan in met een simulatie prognose.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 2149,00
Prijs niet-leden: € 2471,00
Groepsgrootte: 15
PE-uren/punten:
Bestemd voor: Trainee
Resultaat:

Je weet precies wat er van je verwacht wordt bij het onderzoeken van en het rapporteren over een prognose. Je hebt (na voldoende beoordeling) 20 overige assurance-uren ingevuld binnen de praktijkopleiding MKB of Assurance op het niveau van beginnend beroepsbeoefenaar.

Uw docent

Boudewijn de Kock AA

Boudewijn de Kock AA is trainer/consultant ICT en vaktechniek bij Full•Finance.

Alle docenten

Inhoud

Zit je in jaar 3 van de praktijkopleiding MKB of Assurance en kun je niet aan al je overige assurance-uren voldoen? Vul deze dan in met een simulatie prognose.

Bij deelname aan de simulatie Prognose wordt er vanuit gegaan dat het trainingsprogramma van jaar 1 en 2 gevolgd is, waaronder de trainingen (of een vergelijkbare training bij een andere aanbieder): Effectief communiceren voor trainees en Professioneel presenteren voor trainees.

Tijdens de simulatie doorloop je alle stappen die er komen kijken bij het onderzoeken van en het rapporteren over toekomstgerichte financiële informatie. Je maakt kennis met de specifieke regelgeving die er geldt bij het verstrekken van een prognoseverklaring.

De simulatie prognose bestaat uit vier dagen: een begeleidingsdag vooraf, tweede dagen simulatie en een begeleidingsdag achteraf. De begeleidingsdag achteraf vindt enkele weken na de simulatie plaats. Op deze dag staan de verschillende rapportages en dilemma's centraal. De rode draad is steeds de koppeling tussen theorie en praktijk. Je krijgt dus een volledig en levensecht beeld van een échte overige assurance-opdracht in de mkb-praktijk!

  • Aandachtspunten bij opdrachtaanvaarding
  • In welke mate kun je steunen op historische cijfers?
  • Cijferanalyses bij prognose
  • Benchmarkgegevens gericht inzetten
  • Wanneer heb je voldoende werkzaamheden verricht?
  • Schattingen en hypotheses beoordelen
  • Vastleggen van bevindingen

In jaar 1 of 2 van de praktijkopleiding kun je kiezen voor de simulatie jaarrekeningcontrole. In jaar 3 kun je kiezen voor beoordelingsopdracht en/of prognose. Dit zijn overige assurance-opdrachten op eindniveau (niveau van beginnend beroepsbeoefenaar). Je kunt je in jaar 2 al aanmelden voor de simulatie op eindniveau. Als je niet wordt toegelaten tot jaar 3 kun je tot 2 weken voor aanvang kosteloos annuleren.

Bij deelname aan de simulatie Beoordeling wordt er vanuit gegaan dat het trainingsprogramma van jaar 1 en 2 gevolgd is, waaronder de trainingen (of een vergelijkbare training bij een andere aanbieder): Effectief communiceren voor trainees en Professioneel presenteren voor trainees.

Een aantal weken voor aanvang van de simulatie ontvang je meer praktische informatie en een voorbereidende opdracht. Deze opdracht moet je voor aanvang hebben afgerond en meenemen naar de eerste dag.

Als je individuele dossier en rapportage met voldoende is beoordeeld, ontvang je een certificaat waarmee je de door jou gemaakt overige assurance-uren op het niveau van beginnend beroepsbeoefenaar kunt aantonen.

Bij de simulaties op het niveau van beginnend beroepsbeoefenaar moet het ‘vierogenprincipe’ worden toegepast. Na de eerste beoordeling door de docent moet een 2e beoordeling worden gedaan door je stagebureau. De kosten hiervoor worden apart in rekening gebracht.

Ingangseisen
Je moet er als trainee wel op letten dat er ingangseisen gelden. Tot de simulaties op niveau van beginnend beroepsbeoefenaar (jaar 3) worden uitsluitend trainees toegelaten die voor aanvang van de eerste dag van de simulatie door hun stagebureau tot het derde jaar van de praktijkoopleiding zijn toegelaten. Tevens moet je de vakgebieden Audit & Assurance, Internal Control / Accounting Information Systems en Financial Accounting in de theoretische opleiding afgerond hebben. Uiteraard kun je je wel al eerder inschrijven en, mits noodzakelijk als je toch niet aan de ingangseisen voldoet, je inschrijving nog 14 dagen voor aanvang kosteloos annuleren.

Let op: de ledenkorting van SRA geldt ook voor studenten en adviesabonnees van Full•Finance.

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Maandag 19 oktober 2020 van 09:00 uur tot 18:00 uur,
Dinsdag 20 oktober 2020 van 09:00 uur tot 18:00 uur,
Woensdag 21 oktober 2020 van 09:00 uur tot 18:00 uur,
Woensdag 18 november 2020 van 09:00 uur tot 18:00 uur.
Beschikbaar
Locatie: Droom! Elst bv in Elst gld / routebeschrijving
Cursuscode: EOSI32174
Datum & tijd:
Maandag 7 december 2020 van 09:00 uur tot 18:00 uur,
Dinsdag 8 december 2020 van 09:00 uur tot 18:00 uur,
Woensdag 9 december 2020 van 09:00 uur tot 18:00 uur,
Woensdag 13 januari 2021 van 09:00 uur tot 18:00 uur.
Beschikbaar
Locatie: Droom! Elst bv in Elst gld / routebeschrijving
Cursuscode: EOSI32175

Docent(en)

Boudewijn de Kock AA

Boudewijn de Kock AA is trainer/consultant ICT en vaktechniek bij Full•Finance.

Dirk van der Bij

Drs. Dirk van der Bij RA/RB

Drs. Dirk van der Bij RA/RB is accountant bij Buro360 Adviseurs en Accountants, voorzitter van het SRA Stagebureau, docent Accountancy aan NHL Stenden Hogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, referaatbegeleider bij SRA, examinator bij NBA, en lid van de klachtencommissie van NBA.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren