Thuis in uw branche

AFM bericht nogmaals: vooralsnog geen vergunning nodig voor doorgeven loon en/of salarisgegevens

  • Publicatiedatum: 8-2-2013

AFM bericht nogmaals dat er vooralsnog geen vergunning nodig is voor het doorgeven van loon en/of salarisgegevens. SRA ontving gisteren de volgende mail van AFM.

In 2012 heeft u met de AFM gesproken over de mogelijke vergunningplicht bij het doorsturen van loon- en salarisgegevens. We hebben over dit onderwerp het volgende nieuwsbericht gepubliceerd: AFM werkt aan interpretatie over doorgeven loon- en salarisgegevens.

Inmiddels zijn we in gesprek met het Ministerie van Financiën over dit onderwerp. Om de markt tussentijds te informeren hebben wij de volgende e-mail aan de al bij ons bekende partijen gestuurd (uiteraard informeren wij ook andere partijen die bij ons deze vraag stellen).

E-mail bericht

"Onlangs heeft u een vraag gesteld over de vergunningplicht voor het op verzoek van de werkgever doorgeven van loon- en salarisgegevens aan pensioenfondsen en verzekeraars. We zijn hierover in gesprek met het Ministerie van Financiën. We kunnen u daarom nog geen uitsluitsel geven. We begrijpen dat dit voor u vervelend is."

"Wanneer u zich beperkt tot het doorgeven van loon- en salarisgegevens aan pensioenfondsen en verzekeraars hoeft u geen vergunning aan te vragen, tot het moment dat we de markt informeren over de mogelijke vergunningplicht. Als blijkt dat bovengenoemde activiteiten vergunningplichtig zijn, dan informeren wij u en de markt hierover. In dat geval informeren wij u ook over de termijn waarbinnen u deze vergunning moet aanvragen."

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren