Thuis in uw branche

Lancering Referentie Grootboekschema op 27 mei 2014

  • Auteur: Menno Kooreman
  • Bron: SRA
  • Publicatiedatum: 5-5-2014

Het zal u waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat ruim een jaar geleden een groep enthousiaste experts van verschillende publieke en private organisaties uit de financieel administratieve keten, waaronder ook SRA, de uitdaging zijn aangegaan om vanuit een aantal veel toegepaste grootboekrekeningschema’s te komen tot één gemeenschappelijk referentie grootboekschema (RGS).

Het doel daarbij was dat met dit schema de verschillende externe en interne financiële rapportages, zoals ten behoeve van de overheid en de banken, met minder vertaalslagen kunnen worden opgesteld.

In december 2013 hebben deze experts versie 1.0 van het referentie grootboekschema opgeleverd en in de afgelopen maanden hebben de bestuurders van de betrokken private en publieke organisaties met deze versie formeel ingestemd. De ervaringen met het RGS tot nu toe zijn zeer veelbelovend. Anders gezegd: Het schema lijkt uitstekend te doen waarvoor het is bedoeld, minder vertaalslagen als gevolg van standaardisatie aan de bron.

Om bij dit heugelijke feit stil te staan, organiseren de experts en bestuurders van de betrokken organisaties op dinsdagmiddag 27 mei a.s. in Utrecht een conferentie over het referentie grootboekschema. Tijdens deze conferentie (aanvang 15.00 uur, sluiting rond 17.00 uur)  zal het referentie grootboekschema officieel gepubliceerd worden. Ook wordt op hoofdlijnen aangegeven hoe de volgende stap, de implementatie van het RGS, er uit ziet.  Wij zullen u de komende maanden over die vervolgstap nader informeren.

Mocht u vragen hebben over deze conferentie, neem dan contact op met:

Menno Kooreman
T 030 – 656 60 60
E automatisering@sra.nl


SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren