Thuis in uw branche

SRA-lidmaatschap voor BRIL Accountants

  • Publicatiedatum: 18-1-2021
Bril Accountants logo

BRIL Accountants uit Zeist mag zich sinds kort officieel SRA-accountantskantoor noemen. Het kantoor opereert momenteel met z’n drieën, maar verwacht snel uit te breiden met twee starters in de accountancy.

Teamwork

Arend van de Geest, RA en partner, geeft aan dat BRIL Accountants een flexibel en jong kantoor is. “We hebben een open en heldere communicatie en werken het liefst met het complete team aan een case. We zijn datagedreven en zorgen dat we de klant door en door kennen. Dit leidt tot een goede en duurzame relatie.”

Praktijkhandreikingen voor complexe zaken

BRIL Accountants ziet SRA als een kennisplatform voor praktische toepassingen in de branche. Ook de vaktechnische ondersteuning en praktijkhandreikingen voor complexe aangelegenheden leveren veel kennis en informatie op. Hier zorgen zij overigens ook zelf voor door het volgen van de diverse SRA-cursussen en trainingen.

Datagedreven controle

Het kantoor zoekt bij SRA ondersteuning bij de invulling van de compliancefunctie. Daarnaast hopen zij dat SRA meedenkt bij de ontwikkeling van en zorgt voor hulpmiddelen voor een nog meer data gedreven controleaanpak.

Kennis delen

BRIL Accountants ziet voor zichzelf wellicht een rol weggelegd bij de ondersteuning in dossierreviews of OKB’s bij andere leden. Van de Geest: “Op het gebied van specifieke branches - we hebben veel klanten in de reisbranche - willen we graag onze kennis delen met andere leden, bijvoorbeeld over risico’s en aandachtspunten voor controles.”