Thuis in uw branche

'Strive not to be a success, but rather to be of value'

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 12-1-2022
Diana Clement
Diana Clement, SRA-voorzitter

Diana Clement: Het nieuwe jaar wil ik beginnen met een terugblik op de laatste algemene ledenvergadering. Want toen hebben we de eerste Jan Zweekhorst Award uitgereikt. Een award die jaarlijks uitgereikt wordt als eerbetoon aan onze voorzitter Jan Zweekhorst, verbinder pur sang, die in 2021 plots veel en veel te vroeg overleed. Zo gedenken wij zijn tomeloze inzet en energie en houden we zijn gedachtegoed levend.

Paul Gorissen, landelijk aanspreekpunt Horizontaal toezicht Belastingdienst MKB, kreeg de award als eerste uitgereikt. Gorissen heeft, samen met Jan, jarenlang intensief de weg voorbereid naar meer verbinding, transparantie, wederzijds begrip en vertrouwen in het fiscale toezichtdomein. Hij vertelt in deze SRAadviseur over de samenwerking met Jan. Over de chemie tussen beiden, over de menselijke maat en uit de loopgraven komen.

Letterlijk op slot

2020 en 2021 hebben ons geleerd dat de wereld om ons heen heel rap verandert en tegelijkertijd letterlijk op slot zit. Van offline naar online, van NOW, TVL, vaststellingen en derdenverklaringen tot aan ontwrichtende technologieën. Dat heeft impact op onze eigen wereld, onze sector, onze vereniging, uw eigen accountantspraktijk, uw werk als accountant, fiscalist of andere collega werkzaam bij een SRA-kantoor. Naast de noodzaak tot verbinden, is ‘toekomstbestendig zijn’ daarom wellicht meer dan ooit een thema.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur december 2021

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur