Thuis in uw branche

Unit4 verlengt ondersteuning van Unit4 Fiscaal met een jaar

  • Publicatiedatum: 29-7-2015

Unit4 gaat een jaar langer door met de ontwikkeling en ondersteuning van Unit4 Fiscaal. Hiertoe is besloten na de bekendmaking dat Sdu dit jaar stopt met haar fiscale software Sdu Belasting Office (SBO) en op verzoek van brancheverenigingen SRA en NOAB.

Unit 4 logo

Gebruikers van Unit4 Fiscaal kunnen rekenen op een nieuwe versie voorzien van de laatste wet- en regelgeving, volledige functionaliteit en ondersteuning. Unit4 introduceerde vorig jaar de cloudoplossing Unit4 Fiscaal Gemak ter ondersteuning van fiscale aangifte- en advieswerkzaamheden bij zowel kleine, middelgrote als grote accountants- en administratiekantoren. Deze software draait in de cloud en vervangt de huidige fiscale software Unit4 Fiscaal en Unit4 Fiscaal Manager.

Het oorspronkelijke plan was om de ontwikkeling en ondersteuning van Unit4 Fiscaal na dit jaar te beëindigen en alle gebruikers een conversie aan te bieden naar Unit4 Fiscaal Gemak als volwaardig alternatief en met alle voordelen die software uit de cloud biedt. Door de aankondiging worden gebruikers van SBO gedwongen op zoek te gaan naar een alternatief. Unit4 wil en kan deze accountants een goed alternatief bieden. Het aantal conversies die de aanwas nieuwe klanten zal opleveren, is echter van een dermate grote omvang, dat Unit4 heeft besloten om Unit4 Fiscaal nog een jaar lang te ondersteunen.

Herman de Jonge, directeur Unit4 Benelux: “De bekendmaking van Sdu om de ontwikkelingen in haar fiscale pakket per 1/1/2016 te stoppen, heeft geleid tot onrust in de markt. Daar zijn accountantsorganisaties niet bij gebaat en wij willen die onrust wegnemen. Daarom hebben wij na constructief overleg met SRA en NOAB besloten om Unit4 Fiscaal nog een jaar te ondersteunen. Kantoren die werken met SBO kunnen vertrouwen dat wij hen volwaardig een alternatief kunnen bieden bij alle facetten van de fiscale praktijk.”

Unit4 werkt aan een conversietool om klanten- en aangiftegegevens in SBO te migreren naar de fiscale software van Unit4. Daarnaast kunnen deze gebruikers gebruikmaken van een speciale overgangsregeling.”

Contact

Neem voor meer informatie contact op met:

E automatisering@sra.nl
030 656 60 60

 
Menno Kooreman
Manager SRA-Automatisering

   

Tony van Oorschot
Tony van Oorschot
Informatiemanager


SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren