Thuis in uw branche

Samenwerking SRA, NHL Hogeschool en Hanzehogeschool Groningen bij praktijkopleiding mkb-accountant

  • Publicatiedatum: 6-7-2017

Trainees van SRA-accountantskantoren die in Noord-Nederland de nieuwe opleiding tot mkb-accountant gaan volgen, kunnen vanaf heden gebruik maken van nieuwe praktische opleidingsfaciliteiten. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de Hanzehogeschool Groningen, NHL Hogeschool en SRA. Partijen willen hiermee trainees en begeleiders van mkb-accountantskantoren beter van dienst  zijn.

De twee hogescholen nemen gezamenlijk onder meer de werving, inschrijving en het theoretische deel van de scholing voor hun rekening. SRA voert onder andere de nulmeting uit, het persoonlijk trainingsprogramma, intervisiebijeenkomsten en de begeleiding en beoordeling van het uiteindelijke referaat.

Automatisch doorverwijzen

Met een one-stop-shop wordt veel regelwerk dat komt kijken bij de praktijkopleiding, voor begeleiders van het accountantskantoor en de trainee uit handen genomen. De Hanzehogeschool Groningen en NHL Hogeschool bieden vanaf het nieuwe opleidingsjaar samen het theoretische deel van de praktijkopleiding tot mkb-accountant aan. Zij verzorgen de publiciteit en inschrijvingen van de trainees. Is een trainee werkzaam bij een SRA-accountantskantoor, dan wordt deze automatisch naar het SRA-Stagebureau doorverwezen. SRA voert vervolgens de gehele praktijkopleiding uit. Door deze efficiencyslag kan het accountantskantoor zich volledig richten op de inhoudelijke werkbegeleiding en het functioneren van de trainee binnen de organisatie. De trainee kan zich focussen op zijn studie en werkzaamheden.

Ook assurance-opdrachten

De hogescholen bieden, in samenwerking met SRA, trainees tevens de mogelijkheid om de begeleidingsdagen in het kader van de assurance-opdrachten te volgen. Ook hier is een efficiencyslag gemaakt. De hogescholen bieden de opleiding aan, SRA voert in dit kader de begeleidingsdagen van assurance-opdrachten uit.

Informatieavond

Op dinsdag 11 juli aanstaande organiseren de beide hogescholen gezamenlijk een informatieve bijeenkomst over de nieuwe opleiding. De presentatie is om 19.00 uur in het Van der Valk Hotel in Drachten. Belangstellende trainees, kantoren en studenten zijn van harte welkom.

Samenwerking

De samenwerking tussen de Hanzehogeschool Groningen, NHL Hogeschool en SRA is volgens alle partijen een win-win situatie. Eerder is SRA al een vergelijkbare samenwerking aangegaan met de opleidingsinstituten Windesheim, HAN en Avans+.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren