Thuis in uw branche

SRA-Pockets Jaarverslaggeving en Controle weer geactualiseerd

  • Publicatiedatum: 22-3-2013

Vandaag verschijnen de geactualiseerde edities van de SRA-Pockets Jaarverslaggeving en Controle. De pockets bundelen praktijkhandreikingen van SRA-Bureau Vaktechniek tot een perfecte leidraad voor de accountant en assistent bij de interpretatie van wet- en regelgeving.

Wanneer en hoe moet ik consolideren? Hoe waardeer ik onderhanden projecten? Wat is de rol van de groepsaccountant? En hoe handelen bij continuïteitsdreiging? SRA-Vaktechnisch Bureau plaatst over deze onderwerpen regelmatig praktijkhandreikingen op het SRA-Kennisnet, die op praktische wijze de toepassing van wet- en regelgeving uitleggen. De praktische aanwijzingen worden veelal aangevuld met checklisten, aandachtspunten en antwoorden op veelvoorkomende vragen.

SRA heeft de praktijkhandreikingen gebundeld in twee pockets, te gebruiken als naslagwerk. De SRA-Pocket Jaarverslaggeving gaat onder meer in op thema’s als consolidatie, financiële instrumenten, intercompany transacties, onderhanden projecten, vastgoedbeleggingen en voorzieningen.
De pocket Controle bevat handreikingen die als aanvulling op het SRA-Handboek Controle zijn ontwikkeld, zoals: continuïteit, controleaanpak en automatisering, fungeren als groepsaccountant, steekproeven/statistische methodieken en (nieuw in de pocket!), bijzondere opdrachten.

Meer informatie

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren