Thuis in uw branche

TheStudentPool, een online platform voor student en SRA-kantoor

The Student Pool: Werken met de medewerker van morgen!

  • Publicatiedatum: 29-11-2018

TheStudentPool is een nieuwe online omgeving waar SRA-accountantskantoren en studenten elkaar kunnen vinden. Via het platform is het mogelijk accountancystudenten te scouten en flexibel in te huren om zo tijdelijke werkdruk weg te nemen. Een unieke mogelijkheid om een voorselectie op toekomstig personeel te maken, exclusief voor SRA-accountantskantoren.

Handen schuddenHet betreffen hbo- en wo-studenten die een SRA-gecertificeerde leermodule hebben gevolgd en met succes het eerste jaar van hun opleiding hebben doorlopen. TheStudentPool is een initiatief van Sjoerd Voetdijk en Durk Reijenga en ontwikkeld in samenwerking met SRA.

Meer dan alleen werk

Het platform is ontwikkeld met als doel accountancy-studenten al in een vroegtijdig stadium in contact te brengen met SRA-kantoren. Het vinden van een tijdelijke kracht, wellicht een potentieel nieuwe werknemer zal voor het accountantskantoor de belangrijkste reden zijn om met TheStudentPool in zee te gaan. Een kantoor kan op het platform concrete opdrachten plaatsen van minimaal twee tot maximaal zes maanden. Thestudentpool.com/werkgever biedt hiernaast nog meer: er is een community om kennis te delen, een netwerk op te bouwen, discussies te voeren en studenten te interesseren voor bijvoorbeeld een seminar, workshop of congres. Binnen deze community zijn naast accountancy studenten ook finance- en bedrijfseconomiestudenten actief. De projecten die door de kantoren zijn geopend, worden alleen door accountancy studenten die een leermodule hebben gevolgd uitgevoerd.

Selectieprocedure van de student

Met iedere student die zich aanmeldt bij TheStudentPool wordt eerst een sollicitatiegesprek gevoerd. Bij geschiktheid moet de kandidaat een verplichte leermodule van een dag volgen. Deze wordt verzorgd door SRA. Studenten mogen zich daarvoor ook al begeven op de online community. Nadat de leermodule met succes is doorlopen, krijgt de student toegang tot het platform en kan hij of zij zichzelf inschrijven op projecten die kantoren geplaatst hebben.

Reviews

Studenten en werkgevers kunnen na afronding van het project op het platform reviews plaatsen over elkaar. Zo ziet het accountantskantoor wat studenten vinden van een bedrijf en/of opdracht. Daarnaast krijgt de student hierdoor inzicht in zijn of haar kwaliteiten.

Samenwerking met SRA

TheStudentPool is een initiatief van Sjoerd Voetdijk en Durk Reijenga. Beiden hebben een accountancyachtergrond en studeren momenteel aan de Rijksuniversiteit Groningen voor hun Master Accountancy. Het platform wordt uitgedragen door SRA. Na een pilot is de community nu exclusief toegankelijk voor SRA-leden. Theo Reuters van SRA: "Wij staan achter dit initiatief en zijn zeer content met deze samenwerking. TheStudentPool biedt SRA-accountantskantoren én studenten een unieke ontmoetingsplek."

Abonnement

Om toegang te krijgen tot het platform wordt een abonnement afgenomen. De hoogte van dit abonnement is afhankelijk van het aantal medewerkers binnen de organisatie en varieert tussen de €1.000,- en €3.000,- op jaarbasis. Met dit abonnement is het mogelijk om de organisatie binnen de community bij finance-, bedrijfseconomie- en accountancy-studenten te profileren en daarnaast is het mogelijk om onbeperkt projecten te openen.

Meer weten over TheStudentPool?

Kijk op thestudentpool.com/werkgever voor meer informatie. Heeft u nog vragen of bent u geïnteresseerd in een demo? Neem dan contact op met Durk Reijenga via 06-559 700 57 of via d.reijenga@thestudentpool.com.