Thuis in uw branche

Jan Zweekhorst Award 2023: wie wint de award dit jaar?

Nominatie sluit op vrijdag 29 september 2023

  • Publicatiedatum: 14-6-2023
Logo Jan Zweekhorst Award

U kunt vanaf woensdag 14 juni een persoon of organisatie nomineren voor de jaarlijkse Jan Zweekhorst Award 2023. Wie of welke organisatie nomineert u? De award staat voor verbinding, passie, inzet en maatschappelijke betrokkenheid. Wees op tijd, want u kunt tot vrijdag 29 september 2023 aanmelden.

Het SRA-bestuur heeft in september 2021, het jaar van het plotselinge overlijden van voorzitter Jan Zweekhorst, besloten om jaarlijks, tijdens de algemene ledenvergadering van SRA, de Jan Zweekhorst Award uit te reiken.

Met de award gedenken we Jan Zweekhorst, eren we zijn tomeloze inzet en energie voor SRA en de fiscale praktijk en houden we zijn gedachtegoed levend. Daarom wordt de award uitgereikt aan een persoon of organisatie binnen of buiten SRA die zich, in lijn met de verbindende visie van Jan, praktisch onderscheidt op fiscaal of accountancygebied of in het bredere veld waarin de multidisciplinaire mkb-praktijken opereren.

Doe mee en nomineer!

Kent u een persoon of organisatie die u wilt kandideren, omdat die persoon of organisatie zich wat betreft verbinding, passie, inzet en maatschappelijke betrokkenheid heeft onderscheiden op fiscaal of accountancygebied of in het bredere veld waarin de multidisciplinaire mkb-praktijken opereren? Meld die persoon of organisatie dan aan voor de Jan Zweekhorst Award 2023. Wees op tijd, want aanmelding kan uiterlijk tot en met 29 september 2023. U kunt als SRA-lid of niet-SRA-lid uw kandidaat nomineren met onderstaand aanmeldformulier, waarin u ook meer over de criteria en procedure kunt lezen.

Nomineer een persoon of organisatie

Uit welke personen bestaat de jury?

Alle aanmeldingen worden voorgelegd aan een jury. De jury bestaat uit de volgende drie personen: Mariëlle Spuijbroek, lid van de commissie Fiscaal van SRA en partner en belastingadviseur van Moore DRV, Paul Dinkgreve, accountant en bestuurslid SRA, en Ruud van den Dool, lid van de commissie Fiscaal van SRA, fiscaal onderzoeker en publicist.

Wie kregen de award eerder?

In 2021 kreeg Paul Gorissen, landelijk aanspreekpunt Horizontaal toezicht bij Belastingdienst MKB, de eerste editie van de award uitgereikt. Gorissen was samen met Jan Zweekhorst een van de grondleggers en kartrekkers van horizontaal toezicht, waarbij ze geen uitdaging uit de weg gingen. In 2022 kreeg Willem van Wijngaarden de JZ Award uitgereikt. Van Wijngaarden heeft als oud-voorzitter van SRA, als oud-voorzitter van de Reviewcommissie van SRA en als oud-voorzitter van het NIVRA (nu NBA) over de jaren heen enorm veel werk verzet als het gaat om kwaliteitsverbetering, kennisdeling en belangenbehartiging voor de branche en de mkb-ondernemer.

 Uitreiking Jan Zweekhorst Award 2021: Bart Zweekhorst (links) en Paul Gorissen
2021: Bart Zweekhorst (links) en Paul Gorissen
Willem van Wijngaarden met de Jan Zweekhorst Award 2022
2022: Willem van Wijngaarden met de JZ Award 

Bekendmaking winnaar tijdens de algemene ledenvergadering

Tijdens de algemene ledenvergadering, dinsdag 12 december 2023, wordt de Jan Zweekhorst Award uitgereikt. Bent u SRA-lid, noteer die datum dan alvast in uw agenda. De tijd en plaats wordt nog bekendgemaakt.

Aanmeldformulier voor de Jan Zweekhorst Award 2023
Wilt u een persoon of organisatie nomineren? Ga naar het aanmeldformulier voor de Jan Zweekhorst Award 2023. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Claudia Bergkamp.