Thuis in uw branche

SRA in gesprek met de Belastingdienst over VAR/WUO

  • Publicatiedatum: 9-4-2014

Op vrijdag 4 april heeft SRA, samen met NBA en NOAB, gesproken met de Belastingdienst over de VAR/WUO. Na enige uitleg over werkprocessen (gecentraliseerd in Groningen) en een discussie over het formulier, werd duidelijk waar onduidelijkheid bestaat.

Doordat de aanvrager een vage omschrijving geeft over de uitleg van werkzaamheden of verkeerde woorden kiest, wordt de VAR/WUO niet toegekend.

Als tussenoplossing wordt voorgesteld dat aanvragers geadviseerd wordt om in het memovak de naam en het telefoonnummer van de fiscale dienstverlener te noteren. Dat schept de mogelijkheid voor de Belastingdienstmedewerkers in Groningen om een deskundige te bellen, die toelichting kan geven op de aanvraag. Het Ministerie zal van haar kant bekijken of de voorlichtingsteksten op de website aanpassing behoeven. Het aanvraagformulier VAR/WUO aanpassen is niet mogelijk.
 
Aandachtspunt voor SRA blijft de webbased applicatie (webmodule) VAR die vanaf 1 januari 2015 wordt geïntroduceerd. De fiscaal intermediair kan de webmodule alleen gebruiken via de DigiD van de relatie. Daar is SRA op tegen.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren