Thuis in uw branche

Adviseer uw klant met de update van de Nieuwsbrief Corona!

Met het laatste nieuws

  • Publicatiedatum: 2-6-2020

De inkt van het tweede steunpakket voor ondernemers is nog niet droog of het kabinet maakte donderdag 28 mei alweer een aantal belangrijke wijzigingen bekend.

Welke wijzigingen zijn dat?

  • Het tweede steunpakket wordt met een extra maand verlengd tot en met september.
  • De compensatie vaste lasten (Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB) is verhoogd naar maximaal € 50.000 bij een omzetverlies van minstens 30%.
  • Een ontslagboete van 5% in de NOW 2.0 wordt opgelegd als niet aan de voorwaarden is voldaan bij ontslag van meer dan 20 werknemers.
  • Het bedrag van de Corona Overbruggingsregeling is verhoogd naar € 200 miljoen.

Let op! Wij willen voldoen aan de wens om actueel te zijn. Maar terwijl we aan het schrijven zijn, komen er vanuit de Rijksoverheid telkens nieuwe aanvullingen op of verbeteringen van (nieuwe) regelingen. Het overzicht in de Nieuwsbrief Corona is geschreven met de kennis tot en met vrijdag 29 mei. 

Passende afbeeldingen

Wilt u de nieuwsbrief opmaken met een aantal bijpassende afbeeldingen? Wij hebben hieronder een aantal gratis rechtenvrije foto’s voor u klaargezet. 

Voor de adviseur: duiding Bureau Vaktechniek

Bureau Vaktechniek geeft telkens een update van de SRA-Praktijkhandreiking Coronamaatregelen, met daarin verdere fiscale duiding over de steunmaatregelen. Dat geldt ook voor de Praktijkhandreiking Coronamaatregelen, FAQ’s. Stel vooral uw vragen en leg uw suggesties voor aan Bureau Vaktechniek via onze vaktechnische helpdesk.

U kunt de Nieuwsbrief Corona hieronder - na de ledeninlog - downloaden.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren