Thuis in uw branche

Wachttijd Belastingtelefoon voor fiscaal dienstverleners

  • Publicatiedatum: 12-3-2018

De Belastingdienst voert vanaf morgen, dinsdag 13 maart, een wachttijd in van 1 minuut voor fiscaal dienstverleners. Deze wachtminuut moet zorgen voor verlichting van de drukte bij de Belastingtelefoon.

Het aangifteproces is in volle gang. Er komen grote aantallen aangiften binnen, de Belastingdienst loopt daarin voor op voorgaande jaren. Keerzijde is dat het erg druk is bij de Belastingtelefoon. Hierdoor is de wachttijd voor burgers en bedrijven langer dan gewenst.

Veel gebeld door veel fiscaal dienstverleners

De Belastingdienst constateert dat er veel door fiscaal dienstverleners wordt gebeld; vooral door kleinere fiscaal dienstverleners, met vragen waarop het antwoord ook op andere wijze verkregen kan worden. De Belastingdienst had daarom tijdens de intermediairdagen al een appèl gedaan op de fiscaal dienstverleners om eerst de beschikbare informatie te raadplegen alvorens contact op te nemen met de Belastingtelefoon.

Voor fiscaal dienstverleners hanteert de Belastingdienst geen wachttijd, maar de huidige drukte vraagt om een spreiding van de beschikbare capaciteit. Dit betekent dat de Belastingdienst vanaf 13 maart een wachttijd voor fiscaal dienstverleners invoert. Het gaat hierbij slechts om een korte wachttijd van 1 minuut. De verwachting is dat deze korte wachttijd al zorgt voor verlichting van de drukte.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren