Thuis in uw branche

Welkom trainees!

Volg je op dit moment de Praktijkopleiding Assurance en ben je op zoek naar de nulmeting en de verplichte trainingen in jaar 1, 2 en 3? Voor trainees van de Belastingdienst, ADR en gemeentes hebben we het zo makkelijk mogelijk gemaakt. Op deze site bieden wij een overzicht aan van alle trainingen voor de praktijkopleiding Assurance en kun je je direct inschrijven!

In alle jaren van de praktijkopleiding volg je verplicht drie soft skill trainingen, zodat je in je gehele praktijkopleiding negen trainingen hebt gevolgd. In jaar 1 en 2 is dit een standaard trainingsprogramma en is er geen keuze in onderwerpen mogelijk. In jaar 3 moet je een keuze maken uit een pakket van circa 5 trainingen. Belangrijk hierbij is dat de in jaar 3 gekozen trainingen aansluiten bij de CEA-eindtermen waarop jij nog moet groeien richting je rol als beginnend beroepsbeoefenaar. Om meer zicht op te krijgen welke CEA-eindtermen jij nog verder moet ontwikkelen doe je eerst de nulmeting.

Nulmeting

Als start van de praktijkopleiding begin je met een nulmeting. Via een online portal vul je een vragenlijst in en geef je personen uit jouw (werk)omgeving toegang om vragen over jou te beantwoorden. Je krijgt na het invullen een uitgebreide rapportage terug die per CEA-eindterm aangeeft waar jouw ontwikkelmogelijkheden liggen.

Meer informatie en inschrijven

Inschrijven

Wanneer je de nulmeting hebt afgerond kun je je inschrijven voor het trainingsprogramma. Onderstaand tref je per training meer informatie aan. Wanneer je doorklikt op de training zie je meer inhoudelijke informatie en alle data waarop deze zijn gepland. Je kunt je per training inschrijven of kies voor een stuk gemak en schrijf je in één keer voor drie trainingen in.

Beeldbanner Trainingen 1  Beeldbanner Trainingen 2  Beeldbanner Trainingen 3 

Jouw voordelen:

 • Direct voor 3 trainingen in kunnen schrijven
 • Een uitgebreide rapportage van de nulmeting: directe input voor je verslagen en trainingen
 • Vaste trainers
 • Meerdere trainingsdata voor elke training
 • Centrale locatie in Midden Nederland, zowel per auto als trein goed bereikbaar
 • Kleine groepen met maximaal 12 deelnemers
 • Hoog leerrendement door intakes
 • Praktijkopdrachten als handvat voor het schrijven van je rapportages
 • Eén loket voor al je trainingen en vragen

Wanneer je je inschrijft ontvang je van ons een digitale bevestiging met de mogelijkheid de training direct in je digitale agenda te plaatsen. Drie weken voor aanvang van de training ontvang je van ons een digitaal intakeformulier. Een week voor aanvang krijg je van ons een reminder en heb je ook toegang tot het cursusmateriaal in onze online leeromgeving.

Na afloop van de training ontvang je een digitale evaluatie op het opgegeven mailadres. Ook krijg je van de trainer handvatten mee om het geleerde in de praktijk te brengen. Hierdoor kun je je rapportages voor de praktijkstage nog meer en gemakkelijker inhoud geven.

Ervaringen van cursisten

 • "Het was een interessante en bruikbare cursus voor in de praktijk. Daarnaast werd de cursus enthousiast en leuk gegeven, dit heeft zeker bijgedragen aan het positief bijwonen van de cursus."
 • "Prima cursus met een leuke en goede trainer. De behandelde zijn goed om mee te nemen in de praktijk."
 • "Het was een zeer nuttige cursus, waarbij je de opgedane kennis en theorie direct in de praktijk kunt brengen. Je denkt met elkaar mee en het brengt je als groep echt verder, ondanks dat je elkaar niet/nauwelijks kent. Dit komt zeker doordat het een hele interactieve cursus is en de docente daar zeker aan heeft bijgedragen."
 • "Ik vond het een erg leerzame en leuke cursus. Veel bruikbare dingen voor in de praktijk!"

Vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat het inschrijven en volgen van het trainingsprogramma vragen oplevert. Neem daarom gerust even contact op met:

Laura Gijsbers 

Laura Gijsbers
Projectmanager
E lgijsbers@sra.nl
T 030 656 60 60