Thuis in uw branche

Regeling groenprojecten

  • Publicatiedatum: 31-10-2022

Eerder sprak SRA, samen met andere partijen, met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om onze zorgen te uiten over de Regeling groenprojecten. Deze regeling houdt in dat spaarders en beleggers een belastingvoordeel krijgen als zij erkende duurzame projecten ondersteunen.

SRA heeft zorgen over de regeling, omdat we voorzien dat een grote groep mkb-ondernemers door de aangescherpte criteria van de regeling niet meer in aanmerking komt voor groenfinanciering. Terwijl we de Regeling groenprojecten juist zien als een heel effectief instrument om de klimaatdoelen te behalen.

De Regeling groenprojecten wordt tussentijds geëvalueerd en we hebben aangegeven graag mede inspraak te willen hebben over die evaluatie, zodat we in kaart kunnen brengen waar er knelpunten voor mkb-ondernemingen zitten. Duurzaamheid is namelijk een van de speerpunten van SRA en we willen graag – zeker in deze economische tijden – dat het mkb kan blijven vergroenen en daarvoor ook de benodigde financiering kan verkrijgen.