Thuis in uw branche
Dossier Financiering

Gekwalificeerde financieringsadviseurs onderscheiden zich

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 31-3-2021
Ronald Kleverlaan

Stichting MKB Financiering lanceerde begin dit jaar het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB. Hiermee kunnen gekwalificeerde financieringsadviseurs zich onderscheiden en wordt de positie versterkt van mkb-ondernemers bij het aanvragen en realiseren van verantwoorde financieringen.

Twee jaar geleden zijn we gestart met de eerste verkenningen gericht op het ontwikkelen van een keurmerk voor financieringsadviseurs”, zegt Ronald Kleverlaan, voorzitter van Stichting MKB Financiering (SMF), de brancheorganisatie voor niet-bancaire financiers in Nederland. “Uit dat onderzoek bleek de behoefte aan een manier waarop gekwalificeerde financieringsadviseurs zich kunnen onderscheiden”, vervolgt hij. “Met steun van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, tien partijen die actief zijn in de wereld van financieringsadviezen en SRA, hebben we vervolgens een keurmerk ontwikkeld voor financieringsadviseurs.”

Met dit keurmerk en de gedragscode die daar deel van uitmaakt, zal de positie van mkb-ondernemers bij het aanvragen en realiseren van financieringen sterker worden, verwacht Kleverlaan. Volgens de initiatiefnemers geeft het ook aan wat degenen die een financiering aanvragen mogen verwachten van een organisatie met het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB en het daarbij aangesloten Erkend Financieringsadviseur MKB.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur maart 2021

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur