Thuis in uw branche

SRA-Corona Barometer: thuiswerken negatieve impact op samenwerking

  • Publicatiedatum: 12-11-2020
Corona barometer

De negatieve impact van het thuiswerken op de werkomstandigheden bij SRA-kantoren is groot. Dit terwijl toch de helft van de uren op kantoor wordt gewerkt. Zo blijkt uit de SRA-Corona Barometer van week 45.

Volgens de deelnemers aan de barometer gaat het vooral om het contact met collega’s (73%), de samenwerking (62%), de aansturing (54%), de productontwikkeling en innovatie (45%), het klantcontact (42%) en de psychosociale arbeidsbelasting (39%).

Balans werk-privé

Daarnaast is er een aantal indicatoren waarvoor de impact van het thuiswerken zowel positief als negatief (alsmede neutraal) wordt ervaren: balans werk-privé (24% positief versus 30% negatief), efficiency (23% positief versus 36% negatief), werkdruk (14% positief versus 17% negatief), productiviteit (20% positief versus 19% negatief) en ziekteverzuim (11% positief versus 19% negatief).

Nieuwe inzichten online samenwerken

De kans is groot dat er ook na corona vaker thuis wordt gewerkt. Dat vraagt om nieuwe inzichten over online samenwerken, leidinggeven, duurzame inzetbaarheid van medewerkers, innovatie en het onderhouden van contacten met collega’s en klanten. SRA gaat zich hierin de komende periode verder verdiepen, onder meer door een onderzoek onder de medewerkers, verdieping van de SRA-Cultuurscan en het delen van kennis en ervaring met de leden.

Bekijk de resultaten van de SRA-Corona Barometer

Wat betekent de uitbraak van het Coronavirus voor uw kantoor en uw klant? In ons uitgebreide Dossier Corona hebben we de belangrijkste informatie helder op een rij gezet.