Thuis in uw branche

Tweede release Checklist Jaarrekening MKB

Praktische Excel-tool voor digitale dossiervorming

  • Publicatiedatum: 17-4-2012

Na enthousiaste reacties van gebruikers op de eerste release, heeft SRA deze maand de inhoudelijk geheel geactualiseerde tweede release uitgebracht van de Checklist Jaarrekening MKB. Nieuw is dat bevindingen en conclusies vastgelegd kunnen worden en dat er een autofilter op zit. Gebruikers kunnen dus in één oogopslag zien wat afgehandeld is en wat opmerkingen zijn.

Checklist Jaarrekening MKB 2012


Deze Excel-tool is exclusief ontwikkeld voor SRA-leden. In het document, dat voorzien is van macro's, kunnen gebruikers met één druk op de knop alleen die werkbladen selecteren die voor hun cliënten van toepassing zijn (groot/middel/klein). Zo is het eenvoudig om te controleren of voldaan is aan alle eisen die de wet stelt.

Jaarrekening MKB Checklist 2012


De nieuwste editie van de pocket-versie van de Checklist is zowel voor leden van SRA als voor niet-leden beschikbaar. Deze uitgave geeft een overzicht van de waarderings-, presentatie- en fiscale voorschiften en de vrijstellingen voor grote, middelgrote en kleine rechtspersonen.

Jaarrekening MKB 2012


SRA hecht veel belang aan het informeren van de ondernemer en zijn adviseur over fiscale actualiteiten. Complementair aan de Checklist is dan ook het naslagwerk Jaarrekening MKB 2012 verschenen. Hierin zijn per jaarrekeningpost de waarderings- en presentatieregels opgenomen, met daarbij ook de fiscale voorschriften. De beknopte uitleg wordt vergezeld door een uitgebreid verwijzingensysteem naar bronteksten.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren