Thuis in uw branche

Dossier Meldplicht datalekken

Op 1 januari 2016 is de meldplicht datalekken in werking getreden. Om de SRA-leden hierbij te ondersteunen, hebben we dit compacte dossier samengesteld met onder meer de whitepaper Meldplicht datalekken, modellen bewerkersovereenkomsten en relevante bijeenkomsten.

SRA-Whitepaper Meldplicht datalekken en modellen bewerkersovereenkomsten

Aanpassingen 26 oktober 2016: de Whitepaper is verrijkt met het het onderdeel Privacyvoorwaarden met een eenzijdige bewerkersovereenkomst.

Het model Privacyvoorwaarden biedt u de mogelijkheid om richting al uw klanten direct een bewerkersovereenkomst te realiseren zonder dat u hiervoor uw algemene voorwaarden hoeft aan te passen. Tevens wordt een toelichting gegeven op de voor- en nadelen van de verschillende typen bewerkersovereenkomst zodat u zelf een weloverwogen besluit kunt maken welk type bewerkersovereenkomst u gebruikt.

De Whitepaper Meldplicht datalekken en de modellen bewerkersovereenkomsten zijn alleen toegankelijk voor SRA-leden. U kunt ze onderaan deze pagina - na inlog - downloaden.

Bijeenkomsten

Praktisch aan de slag met de meldplicht datalekken

Als accountantskantoor verwerkt u veel persoonsgegevens en bent u verplicht actief op te treden tegen datalekken. Hoe geeft u hier praktisch uitvoering aan?

Grip op datalekken

(op uw kantoor op een nader te bepalen datum)

In een sessie van 2 uur geven wij u uitleg over de Wbp en meldplicht datalekken aan de hand van een aantal praktijkcasussen. Wij praten u en uw medewerkers bij over de risico's van de meldplicht datalekken en de impact hiervan op uw kantoor en de relaties met uw klanten en leveranciers. Ook mogelijk buiten kantooruren, zoals van 17:30 tot 19:30 uur.

De Privacy Officer in het accountantskantoor

Vanaf mei 2018 moet u aantoonbaar voldoen aan verscherpte (Europese) Privacywetgeving. Hoe geeft u de nieuwe functie van Privacy Officer in uw kantoor handen en voeten?

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren